Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys jatkaa entisessä komennossa

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Markku Saarela. Hallitus uudistui jonkin verran sääntöjen rajaaman kuuden toimintavuoden takia. Näin valituiksi uusina jäseninä tulivat Pirkko Närvänen Pälkäneeltä, Esko Karhu Luopioisista ja Reima Ojala Sahalahdelta.  Paula Pihlava Luopioisista ja Eino Anttila Pälkäneeltä valittiin uudelleen. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin myös Esko Vesterinen Pälkäneeltä.

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen kokous pidettiin yli neljänkymmenen jäsenen voimin ja kunnallisneuvos Reijo Hoppulan johdolla Luopioisissa.

Toimintasuunnitelmassa päätettiin monista tutuista asioista, mutta uusin sisällöin. Kokouksessa tehtiin lähtöpäätös Matkamessuille ja Naantalin Kultarantaan, suosituiksi tulleille kylpylämatkoille, Saimaan kanavalle ja ruskamatkalle Rukalle. Sokkomatkaakaan ei unohdeta. Pidempi matka tehdään Prahan ja Puolan kierroksena.

Liikunnallisiakin matkoja tehdään muun muassa Helvetinkolulle. Liikunnassa korostetaan tuttujen lajien lisäksi tutustumista muun muassa golfiin ja keilailuun.

 

Nuutinpäivä-juhla päättää joulun

Kulttuuritapahtumista mainittakoon jo heti tammikuun alussa koko Pirkanmaan alueen yhdistyksille järjestettävä perinteinen Nuutinpäivä-juhla. Aitoon Honkalaan odotetaan yli neljääsataa osallistujaa; niinpä tapahtuman järjestelyt ovatkin jo pitkällä. Kokemusta järjestelyistä on kertynyt vuosien mittaan tosin jo rutkasti, sillä juhlan järjestelyvastuu on yhdistyksellä jo kolmannen kerran.

Pian sen jälkeen yhdistys suuntaa wieniläismusiikin konserttiin Tampereeelle – vuoden mittaan valinnan varaa kulttuurin saralla löytyy  muistakin konsertti- ja teatteritapahtumista. Kalastuksen harrastajiakaan ei ole unohdettu, vaan ohjelmistossa ovat yhdistyksen pilkkikisat, kenties myös piirin rantaongintakilpailut.

Pirkanmaan piirin ja Eläkeliiton tulevia tapahtumia selosti piirin toiminnanjohtaja Elina Paukkunen muistuttaen  liiton ensi vuoden suurtapahtumasta, liittokokouksesta Seinäjoella.

 

Vanhuus ja viisaus

Kokousesitelmän piti kirjailija, valtiotieteiden tohtori Reijo A. Kauppila. Hän asetteli vastakkain nuoruutta ja vanhuutta, nuoren nopeaa hoksaamiskykyä ja vanhan kokemukseen perustuvaa ajattelua ja tekemistä. Hän puhui ”elämänkaariviisaudesta”; kokemuksista eri-ikäisenä, eri vuosikymmeniltä. Siinä tarkastelussa osansa sai myös ikärakenteeltaan kohtuullisen nuori maamme hallitus.

Kovaksi kiteytynyt, monesti koeteltu viisaus saisi näkyä entistä enemmän monissa asioissa. Puheessaan Kauppila tarkasteli jopa ravinnon merkitystä siihen, miten säilytetään tai jopa lisätään viisautta eläkeiässä. Miten ollaan mukana elämässä ja virikkeissä. Viisauden ylläpitäminen onkin suuri haaste ikäihmisille.

Anja Nord