Kukkian Kierros ehdolle Vuoden retkikohteeksi

Luopioisten Yrittäjät on ilmoittanut Kukkian Kierroksen ehdolle Vuoden retkikohteeksi.  Kukkian Kierros on omatoimisille retkeilijöille ja opastetuille retkille luotu kohdekokonaisuus, jossa yhdistyvät luontomatkailu ja kylämatkailu.

– Monimuotoista Kukkiaa sanotaan Pirkanmaan helmeksi. Se on puhdas, saaririkas ja monelta osin erämaanoloisena säilynyt järviympäristö, jonka sijainti on keskeinen ja tämän takia kohde on helppo lähestyä. Kukkia-järveä ympäröi useita kyliä, yrityksiä ja muita toimijoita, joista muodostuu palveluverkosto matkailupalveluja varten, yrittäjät kertovat.

Kukkian Kierros on saanut alkunsa vuosikymmeniä sitten. Sitä on viime vuosina kehitetty eteenpäin Luopioisten Yrittäjien toimesta matkailuun liittyvissä, osin EU:n tukemissa hankkeissa. Näitä hankkeita ovat muun muassa Tervetuloa Kukkialle, Kukkiajärvi ja ympäristö virkistyskäyttöön ja Kulttuurin Kukkia.

Hankkeista on seurannut esimerkiksi laiturien uudistuksia, pyöräilyetappien ja melontareittien suunnittelua ja kukkialle.fi -verkkosivut. Kukkian Kierros on myös mukana valtakunnallisessa kylämatkailuhankkeessa.