Itsenäisyys näkyy viikonloppuna

Sahalahden itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat lauantaina juhlajumalanpalveluksella kirkossa kello 10. Jumalanpalveluksen jälkeen lasketaan seppelet kirkkomaan sankarihaudoille. Itsenäisyysjuhla alkaa juhlatalo Kontulassa kello 12 .  Tänä vuonna juhlapuheen pitää nuori sahalahtelainen, tekniikan ylioppilas Aura Rapatti. Juhlan musiikkiohjelmasta vastaavat Johanna Mattila (viulu) ja Jyrki Lähteenmäki (piano).

Pälkäneellä itsenäisyyspäivää juhlistetaan kello 10 lähtien. Tapahtuma alkaa jumalanpalveluksella Pälkäneen kirkossa. Kello 12.30 Nuijantalolla kuullaan muun muassa kunnanjohtaja Janita Koiviston juhlapuhe ja musiikkiesityksiä.

Pälkäneen yhteiskoululla itsenäisyyspäivää juhlitaan perjantaina 5.12. kello 11.30 alkaen juhlasalissa. Tilaisuus on itsenäisyyspäivän vastaanotto -tyylinen, mutta luvassa on myös tanssia.

Kangasalan juhlallisuudet alkavat kello 10 jumalanpalveluksella kirkossa. 11.30 alkaen Kirkkoharjun koululla kahvitellaan, kuullaan musiikkia ja nähdään reippaita liikuntaesityksiä.

Kuhmalahdella juhlallisuudet aloitetaan kello 9 käynnillä Vehkajärven sankarihaudoilla. Kello 10 on luvassa jumalanpalvelus, ja kello 11.30 juhlitaan ja kahvitellaan pentosalissa. Musiikista vastaa Vivace-kuoro, ja juhlapuheesta bioanalyytikko Katri Särkikoski.