Sb Luja F2 Valkeakosken Kisamaailmassa

SB Lujan F-juniorit jatkoivat Kisamaailman pelejään marraskuun lopulla Valkeakosken liikuntahallissa, jossa pelialustana olleella parketilla pallon hallussa pitäminen askarruttivat pälkäneläisiä hieman etukäteen. Palloa lähdettiin ”kesyttämään” ensimmäisenä RoPo:a vastaan. Luja menikin Juho Kilpisen maalilla johtoon 1–0, minkä jälkeen vastustaja osui kahdesti, mutta Elias Ilveskoski tasoitti vielä tilanteeksi 2–2. Tämän jälkeen lujalaisten vedot suuntautuivat tolppiin tai maalin ohi, ja pälkäneläisiä tarkempi vastustaja karkasi nopeasti numeroihin 2–5. Elias Ilveskoski kavensi vielä, mutta vastustaja rankaisi tehokkaasti vieden pisteet Vammalaan 3–7 numeroin.

Seuraavaksi vastaan asettui Nokian Krp. Severi Penttinen avasi Lujan maalihanat puolustajan tontilta, minkä jälkeen Elias Ilveskoski lisäsi johdon 2–0:een. Vastustajan kavennuksen jälkeen esiin nousi Valtteri Heikkonen, joka upeilla puolustajan nousuilla laittoi kolmesti maaliverkon heilumaan. Tilanteen ollessa Lujalle 5–1 eli neljän maalin johdossa sai vastustaja sääntöjen mukaisen ylimääräisen kenttäpelaajan käyttöönsä, mikä tasoittikin tilannetta. Maalieron supistuttua kahteen ja tilanteen käännyttyä 5–3:een vastustajan pelaajien määrä palautettiin jälleen neljään pelaajaan. Kaikista maaleista vastannut parivaljakko onnistui vielä kertaalleen – Elias Ilveskoski Valtteri Heikkosen syötöstä ja jälkimmäinen Paavo Sjöstedin syötöstä – ja vei Lujan karkumatkalle, jonka vastustaja sai melkein kurottua kiinni saatuaan jälleen lisäpelaajan kentälle.

Lujan tiukka taistelu riitti lopulta voittoon. Puolustajat ratkaisivat ottelun, kun hyökkäyspäässä onnistuneiden Severi Penttisen ja Valtteri Heikkosen tukena Helmi Järvi, Niko Alen ja Kalle Äijälä hoitivat oman maalin puolustamisen.

 

Kolmen ottelun turnauksessa viimeisenä vastustajana oli Keikyän Yritys Hämeenkyröstä. Lujalla oli täysi joukkue kasassa, kun Elmeri Salokin ehti mukaan viimeiseen peliin. Hän tekikin 1–1-tasoituksen, mutta sen jälkeen vastustaja karkasi 1–5-johtoon. Nyt vuorostaan Luja sai viidennen pelaajan kentälle vastustajan neljää vastaan, jolloin pelitilanteet tasoittuivat kentällä ja Ville Romu, Joona Taipale ja Elias Ilveskoski kavensivat tilannetta. Lopulta Yritys onnistui vielä kahdesti, joten pälkäneläisittäin tuloksena 4–7-tappio.

Turnaustuliaisina vuonna 2006 syntyneillä oli siis yksi voitto ja kaksi tappiota – ja lisäksi roppakaupalla oppia ja kokemusta. Joukkue selvisi turnauksesta hienosti, vaikka parkettialusta ei osoittautunutkaan parhaaksi mahdolliseksi alustaksi pelata salibandyä. Seuraavissa harjoituksissa joukkue syöksyi juoksukoulun saloihin, jotta koko porukalla oltaisiin vähän nopeampia ja parempia seuraavassa turnauksessa.