Valtuuston kokousvuosi päätettiin kaavoihin ja Sinisten ulosmarssiin

Valtuusto oli maanantaina Kangasalla yhtä mieltä siitä, että rakennusjärjestys olisi hyvä päivittää nykyistä tiiviimmällä tahdilla. Keväällä 2011 aloitettu uuden rakennusjärjestyksen laadinta saatiin vietyä maaliin kreivin aikaan; valtuuston nyt hyväksymä rakennusjärjestys on kirjattu vuodelle 2015.

– Nyt olisi jo uuden päivityksen aika, tuumasi Tapio Perttula (kok).

Täysin yhdessä rintamassa rakennusjärjestystä ei tuettu, vaan yhden pykälän parhaan muodon ratkaisemiseksi tarvittiin äänestystä. Simo Arra (kesk) olisi halunnut muuttaa 5000 neliömetrin ”maagista rajaa” rakennusoikeuden määrittelyssä katsottuaan rajan asettavan eriarvoiseen asemaan ne, joiden tonttikoko ylittää tai alittaa rajan vain niukasti.

Kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen mukaan pykälä 21 on ollut mukana rakennusjärjestyksessä jo parikymmentä vuotta ilman ongelmia. Enemmistö valtuutetuista – 32 puolesta, 19 vastaan – näkikin parhaana pitää pykälän ennallaan.

Tony Lähde (sit) olisi kaivannut rakennusjärjestykseen enemmän mainintoja oikeuksista ja mahdollisuuksista kuin pelkkiä kieltoja.

– Meidän kai pitäisi houkutella rakentajia? hän mietti.

Rakennusjärjestyksen ohessa valtuusto hyväksyi Aseman teollisuusaluetta laajentavan kaavan ja mittavan Vatialan osayleiskaavan. Näidenkin yhteydessä puntaroitiin päätöksen vaikutusta kunnan houkuttelevuuteen. Vatialan kaavakäsittelyssä keskusteltiin poistettavan polkumerkinnän lisäksi myös maanomistajien tasapuolisesta kohtelusta.

Kunnanvaltuustossa vahvistettiin samalla seuraavien vuosien kokoonpanot lautakunnissa ja kunnanhallituksessa. Valtuuston puheenjohtajana jatkaa Raimo Kouhia (sd) ja hallituksen puheenjohtajana Heikki Lyytinen (kok).

Valtuuston ei voinut sanoa kangistuneen kaavoihinsa, vaikka puheenjohtaja Raimo Kouhia laskeskelikin kaavoja olleen tänä vuonna valtuustossa hirmuisen paljon. Sinisten eli Jani Viinikaisen ja Tuula Heinosen lähtö kesken kokouksen luottamushenkilövalintojen yhteydessä näytti tulevan monelle yllätyksenä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?