Jouluista liikunnan iloa Kuhmalahdella

Kuhmalahden Kisa järjestää joulukuun 14. päivä yhdistetyn Puntarin lenkki & Joulujuoksu -tapahtuman. Koko perheen tapahtuman kiintopisteenä toimii Pentosali, jonka edustalta tapahtuma alkaa yhteiskuvan ottamisen jälkeen kello 12. Ilmoittautumisia otetaan vastaan kello 11.45 alkaen.

Vaikka tapahtuman nimessä puhutaankin juoksusta, voi matkaan lähteä kävellen tai hölkäten. Matkavaihtoehtoja on kolme: viisi, kymmenen ja viisitoista kilometriä – liikkua voi myös oman, vapaavalintaisen matkan. Vaatetukseen toivotaan jouluista, keliin sopivaa asustetta. Tapahtuma on samalla Kuhmalahti-kierroksen toinen osasuoritus.

 

Mikä ihmeen Joulujuoksu?

Joulujuoksuidea syntyi, kun aitoolaiset Anssi Kukkonen ja Irma Puttonen näkivät lomamatkallaan Lanzarotella, kun joukko joulupukkeja ja joulumuoreja juoksi kadulla jouluaattona. Pariskunta jäi miettimään, miten iloisen ja leppoisan joulujuoksun voisi siirtää Suomen talveen ja tehdä samalla hyvää. Kukkonen päätyi soittamaan ideasta Pelastakaa Lapsille. Näin syntyi Joulujuoksu.

Viime vuonna satoja jouluisia juoksijoita näkyi ensimmäistä kertaa Suomen teillä, pururadoilla, kaduilla ja lenkkipoluilla. Kampanja tuotti lähes 18 000 euroa, jolla on voitu varmistaa lähes 900 lapselle päivä tukiperheessä. Tänä syksynä joulujuoksuja on jo järjestetty eri puolilla Suomea, ja lisää on tuloillaan.

Tapahtuman tuotto käytetään Pelastakaa Lasten kotimaan lastensuojelutyöhön, kuten tukiperhetoimintaan. Tällä hetkellä omaa tukiperhettä odottaa yli tuhat lasta.

Lahjoitusohjeet ja lisätietoa Joulujuoksusta löytää internetistä osoitteesta http://www.joulujuoksu.fi/.