Itsenäisyyspäivän liputus

6.12 olleen itsenäisyyspäivän johdosta oli Jaakko Herrala vetäissyt Suomen lipun Rautahovin lipputankoon. Näinhän Jaska on tehnyt kaikkina liputuspäivinä, siitä asti kun saimme uuden ja upean lipputankon. Kiitos Rautajärven Puulle lipputankosta ja kiitos tuntemattomalle lahjoittajalle jalustasta.

Jotenkin vaan itsenäisyyspäivän liputus häiritsi jonkun mielenrauhaa. Kello 17.30 lippu liehui hienosti tankossa. Jaakon mennessä laskemaan lippua noin kello 19.50, tanko olikin tyhjä. No onni onnettomuudessa, lippu oli viety sunnuntaina Jaakon ovenkahvaan, muovipussiin mytättynä.

Tällaista lipun käsittelyä pidän kyllä lipun häpäisemisenä. Voin vaan kuvitella Herralan pariskunnan ajatukset sen ajan kun lippu oli kadoksissa.

Sinä, jota itsenäisyyspäivän liputus häiritsi: Haluaisitko ruveta hoitamaan Rautahovin liputuksen, vai mikä on ajatuksesi tällaisessa toiminnassa? Onko näin, että et tunne liputuksen kellonaikoja vai mikä? Nimittäin itsenäisyyspäivänä liputtaa saa kello 20 asti.

Jaakko Herrala on hoitanut liputuksen todella upeasti. Harmittaa, kun toinen tekee hienoa talkootyötä, niin eikö sekin jotakuta häiritse.Tämän johdosta Sibeliuksen päivänä lippu ei ollut Rautahovin tangossa.

Toivotaan, että jatkossa lippu saisi liehua ihan rauhassa. Sinä, joka laskit ja loukkasit Suomen lippua Rautahovilla itsenäisyyspäivänä: Ole hyvä ja ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Risto Vierikka

Luopioisten Maamiesseura

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?