Virkistystä opiskelijavoimin

Valkeakosken ammatti-ja aikuisopiston lähihoitajaopiskelijat tempaisivat omaishoidon viikon kunniaksi marraskuun lopulla. Ylen Lupa välittää -kampanjan tiimoilta järjestettiin omaishoitajille maksuton virkistymishetki.

– Halusimme tuoda virkistystä omaishoitajille, jotka tekevät pyyteetöntä ja raskasta työtä, sekä samalla tuovat yhteiskunnalle isot rahalliset säästöt, Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Tiina Hanhinen kertoo.

Tempauksen mahdollisti yhteistyö SPR Toijalan osaston omaishoitajien tukitoiminnan, Pionin, Lempäälän kunnan, Hoitotiimi Helmin, Valkeakosken kaupungin ja Pälkäneen seudun vanhustenkotiyhdistyksen kanssa.

Opiskelijat jalkautuivat perheisiin mahdollistaen omaishoitajille parin tunnin vapaahetken. Kokemukset sekä omaishoitajien että opiskelijoiden mielestä olivat positiivisia. Yhteistyölle toivotaankin tulevaisuudessa jatkoa.