Joulupukin kiinalainen juttu

Hermannin päiväkodin Viljat kertoivat Sydän-Hämeen Lehden lukijoille joulutarinan.

Joulu oli jo lähellä ja Korvatunturin tontuilla lahjapajassa kova kiire. Oli aamu ja Joulupukki oli juuri menossa syömään aamupalaa Joulumuorin kanssa, kun ulkoa kuului kummallinen ääni…

”…että sieltä sitten tuli ukkonen. Satoi vettä. Sieltä oli poro tulossa sisälle, koska sillä oli kylmä ulkona. Sieltä tulikin salama.

Ja sitten kun ukkonen loppui, tontut alkoivat taas tehdä lahjoja. Tontut pistivät lahjat pakettiin, mutta eivät muistaneet kenelle lahjat menevät. Sitten tontut menivät katsomaan kuoppaa – ja sieltä he löysivät kirjeet ja sitten katsoivat, kenelle ne lahjat menee.

Sitten he veivät joulupukin rekeä ja lähtivät porojoukkoineen jakamaan lahjoja lapsille.

Kun joulupukki tuli Kiinaan ja tuli yhden lapsen luo, niin se ei löytänytkään sen lapsen lahjaa. Kun pukki tuli Suomeen, niin hän ei muistanut, että piti pelkästään tuoda sisälle ne lahjat. Niinpä joulupukki vahingossa piilotti ne lahjat.

Tontut menivät etsimään lahjoja ja löysivät ne tyynyn alta. Kun lahjat löytyivät, tontut veivät ne takaisin rekeen ja lähtivät uudelle kierrokselle porojoukkoineen. Kun joulupukki oli tullut Kiinaan lapsen luo, hän vei puuttuneen lahjan lapselle.

Ja kun kaikki lapset olivat saaneet lahjansa, he olivat kaikki iloisia ja onnellisia yhteensä tänä jouluna.”

Viskari- ja eskariryhmä Viljat