Atleettien laulu kajahti Tyynelässä

Miesten jumpparyhmä Ollin Atleetit oli viime sunnuntaina joulumielellä. Porukka oli päättänyt ilahduttaa Luopioisten vanhusten hoivayksikön Tyynelän asukkaita vierailullaan.

Illan tummetessa joukko atleetteja marssi vanhusten luo tuomisinaan kukka- ja suklaatervehdyksiä. Tärkeimmät tuliaiset olivat kuitenkin musiikillisia.

Kaikki Tyynelän asukkaat olivat tulleet — osa omatoimisesti ja osa avustettuina — kuulemaan, kun miesporukka Juha Metsäperän johdolla esitti heille tuttuja joululauluja. Mukana oli asukkaiden omaisiakin, joten miehet saivat esiintyä täydelle salille.

Perinteiset laulut toivat muistoja mieleen ja saivat monen pyyhkäisemään nenäliinalla silmänurkkaa. Ainakin muutama naisasukas yhtyi mukaan lauluun.

Atleettien esitykset palkittiin runsailla aplodeilla ja kappaletoiveitakin esitettiin. Kun miesten valmistelemat laulut loppuivat, kaivettiin talon kätköistä lisää sanoja. Liikutus ja kiitollisuus oli selvästi molemminpuolinen.

Tyynelän väki osastonhoitaja Kirsi Ilomäen johdolla kiitteli atleetteja vierailusta, tarjosi kävijöille glögit piparkakkujen kera ja toivotteli tervetulleeksi uudelleenkin.

—Tällainen tuo tervetullutta vaihtelua ja virkistystä asukkaiden arkeen. Erityisesti muidenkin juhlapäivien yhteydessä otamme kiitollisina vierailuja vastaan, mutta koska tahansa saa toki tulla, Ilomäki kutsui.

Ilomäki kertoi, että Tyynelässä on käynyt viime päivinä myös muita vierailuryhmiä. Ainakin kirkkokuoro, lauluyhtye Soilat, lapsikuoro ja Vierellä kulkijat ovat poikenneet ilahduttamassa vanhuksia.

Ollin Atleettien esittämiä joululauluja kuunneltiin hartaasti ja keskittyneesti.