Kasvien kasvatusta kokemuksella ja rakkaudella

 

Niko Suokas, Juuso Kankkunen, Netta Snygg ja Katri Heiskanen Anna Tapion joulumyyjäisissä.

Tuomaristo valitsi joulukuun lopulla parhaat liikeideat NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Perusasteen voiton vei Anniksen Viherpeukalot NY Aitoosta. Anniksen Viherpeukaloiden liikeideana on koristella, kasvattaa ja myydä erilaisia kasveja, kuten esimerkiksi joulutähtiä ja chilejä.

Tuomarit pitivät liikeideaa toimivana kokonaisuutena, jossa on hyödynnetty hyvin harrastuksen kautta saatuja kokemuksia. Toiminnan uskottiin jatkuvan myös joulusesongin jälkeen. Tuomaristo piti hyvänä asiana jo vastaanotettuja ennakkotilauksia.

Viherpeukaloihin kuuluvat  Niko Suokas, Juuso Kankkunen, Katri Heiskanen ja Netta Snygg kertovat, että tuotteita on saatu myydyksi hyvin.

–  Ihmiset ovat olleet todella kiinnostuneita tuotteistamme. He kyselevät myös paljon siitä, miten olemme niitä kasvattaneet. Meillä oli joulumyyjäiset Anna Tapion koululla marraskuun lopulla. Seuraavan kerran myymme kasveja koulumme yritysmessuilla 28. maaliskuuta.

 

Toukokuulla yritys loppuu

”Kasvatamme itse kasvimme vähintään taimesta lähtien. Kasvatamme kasvimme ekologisesti, huolella, kokemuksella ja rakkaudella.”

Yllä oleva lausahdus on Anniksen Viherpeukaloiden motto. Kenties eniten kasveista pitää Juuso Kankkunen, joka on kasvattanut kotonaan harrastuksena jos jonkinlaisia kasveja.

– Minä keksin idean tähänkin touhuun, ja nuo suostuivat, Kankkunen kertoo. – Vaikka tietenkin apunamme ja neuvonatajanamme on ollut myös kurssin opettaja. Mutta yrityksemme asioista päätämme me neljä keskenämme.

Anna Tapion koulun matkailun ja yrittäjyyden kurssilla otettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa osaa NY Vuosi Yrittäjänä –opinto-ohjelmaan. Opinnoissa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikea, rahalla toimiva miniyritys. Anniksen Viherpeukalot jatkaa yrittämistä toukokuun puoleen väliin saakka.

 

Anniksen Viherpeukaloiden logo.
Tutustu  yritykseen: anniksenviherpeukalot.kotisivut.com. Ota yhteyttä:  anniksenviherpeukalot@gmail.com.