Kaukkalan Ratsastajat kisasi naamiaisasuissa ja palkitsi jäseniään

Bettina Ahonen valittiin Luopioisten Ratsastuskeskuksen vuoden ratsastuskoululaiseksi 2014. Hänet palkittiin Suomen Ratsastajainliiton suurella ruusukkeella. Kuvassa Bettina Ahonen ja Vipikkä.

Kaukkalan Ratsastajat kisasi leikkimielisessä ratsastuskilpailussa ja palkitsi seuran jäseniä Luopioisten ratsastuskeskuksessa joulun alla pidetyissä pikkujouluissa.

Seuran jäsenet ovat suorittaneet ahkerasti ratsastus- ja hevostaitomerkkejä menneen vuoden aikana. Pikkujouluissa jaettiin kaikkiaan 25 Suomen Ratsastajainliiton ratsastus- ja hevostaitomerkkiä. Tällä määrällä Kaukkalan Ratsastajat voitti Ratsastajainliiton Hämeen alueen merkkikisan.

Seuran jäsenten merkkisuoritusten määrä suhteessa seuran jäsenmäärään oli Hämeen alueen suurin kilpailuaikana eli lokakuun alkuun mennessä.

 

Vuoden ratsastuskoululainen

Kaukkalan Ratsastajat osallistui myös Ratsastajainliitonjäsentallien vuoden ratsastuskoululaisen valintaan. Luopioisten ratsastuskeskuksen vuoden ratsastuskoululaiseksi valittiin 12-vuotias Bettina Ahonen.

Ahonen on ratsastanut muutaman vuoden Luopioisten Ratsastuskeskuksessa. Ratsastustuntien lisäksi hän käy viikoittaisissa hevosilloissa, jolloin tallilla hoidetaan hevosia ja opetellaan hevostaitoja.

– Hevosilloissa opitaan asioita esimerkiksi varusteista ja hevosten ruuista, Ahonen kertoo.

Tallilla Ahonen tykkää tutuista hevosista ja ratsastajien välisestä hyvästä yhteishengestä.

 

Perheet yhdessä

Ratsastus on Ahosen ja hänen äitinsä Anne Ahosen yhteinen harrastus – nykyisin he ratsastavat samalla tunnilla. Myös hevosilloissa he käyvät yhdessä. Kaukkalan Ratsastajat ja Luopioisten ratsastuskeskus onkin panostanut perheiden mahdollisuuteen harrastaa yhdessä. Torstai-iltaisin pidettävissä hevosilloissa käy useampi vanhempi yhdessä lapsensa kanssa.

Pikkujoulua Kaukkalan Ratsastajat vietti kisaamalla pukuratsastuskilpailun. Kaikkiaan yksitoista kilpailijaa ratsasti merkkisuorituksista tutun kouluratsastusradan joko naamiaisasussa tai tavanomaisessa ratsastusasussa. Nuorimmat, 6- ja 7-vuotiaat kilpailijat, ratsastivat ohjelmansa taluttajan avustuksella.

Kilpailun parhaaksi ratsukoksi valittiin onnistuneen kokonaisuuden perusteella Susanna Lindholm ja Bulonas. Tyylikäs ratsukko – tonttutytön asussa ratsastanut Lindholm ja Lassina paremmin tunnettu Bulonas – suoritti kilpailussa mallikkaasti perusmerkin ohjelman.