Tavataan Omenapuun alla

Aimo Kokkola pohtii vieraiden kanssa juurien merkitystä. Ensimmäisenä teatterille saapuu näyttelijä Heikki Railevirta.

Mitä juuret merkitsevät ja miten ne ovat vaikuttaneet elämään? Maisemat, ystävät, ilmapiiri.

Moni palaa lapsuuteensa tunnelmiin tai tärkeisiin paikkoihin muistoissaan vaikka ihan paikanpäällä käymällä ja katselemalla. On myös mukava kuunnella ihmisen kertovan juuristaan. Oikeastaan se pitää nähdä, koska silloin hänen kasvonsa ja silmänsä alkavat hehkua ja elää. Siellä on jotain. Enemmän ja syvemmällä.

Kevään 2015 aikana voit tavata muutamia henkilöitä puhumassa elämästään. Kertomassa juuristaan ja niiden merkityksestä elämänuralla, joka maalaispitäjässä vietetyn nuoruuden ja Pälkäneen kouluvuosien jälkeen kulki suurempiin ympyröihin, vaikuttamaan valtakunnallisesti mielenkiintoisissa ja näkyvissä tehtävissä.

Nämä henkilöt ovat menestyneet omilla aloillaan. He ovat jakaneet eteenpäin juuristaan ammentamaansa voimaa, luovuutta sekä kokemusta omissa ammateissaan.

Pälkäneen teatterilla kevätkuiden viimeisinä sunnuntaina kello 15 alkaviin tilaisuuksiin tulevat vieraiksi näyttelijä Heikki Railevirta, urheiluvaikuttaja Matti Heikkilä, taiteilija Inga Sulin sekä pälkäneläiset sotaveteraanit. Kukin näistä vuorollaan.

Inga Sulinin säestäjäksi on lupautunut Pälkäneelle kesäjuurtunut musiikkineuvos Seppo Hovi. Tekniikasta vastaa Tuomas Lehmusvirta ja keskustelua johdattelee Aimo Kokkola. Muitakin vieraita voi matkan varrella ilmaantua.

Luvassa on muisteluita, viihdettä, asiaa, muistoja, puhetta ja musiikkia. Kodikas teatteri luo intiimin ilmapiirin yleisön ja esiintyjien välille.

Ihminen on kokemustensa, ympäristönsä ja persoonansa summa. Vuosikymmenien perspektiivi antaa näköalaa sille, mikä elämässä on ollut ja on yhä tärkeää. Menestys, epäonnistumiset, unelmat ja pettymykset, kaikista niistä ja paljosta muusta muodostuu tämän hetken ajattelumme.

Jokainen sarjan vieraista on omanlaisensa ihminen. Kulkemalla hetken heidän kanssaan voimme ehkä kohdata jotain itsessämme, nauttia kaikesta, pysähtyä ja oivaltaa.

Pälkäneen kulttuuritoimen kanssa yhteistyössä toteutettavat Omenapuun alla -tilaisuudet:

25.1. klo 15 näyttelijä Heikki Railevirta

22.2. klo 15 valmentaja Matti Heikkilä

29.3. klo 15 taiteilija Inga Sulin

26.4. klo 15 Pälkäneläiset sotaveteraanit

Kymmenen euron hintaisia lippuja myydään ennakkoon Valkeakoski-opiston ”konttorilta”.

Kaikki tilaisuudet alkavat kahvitarjoilulla kello 15. Kerää koko sarja.