Riemua ja kasvamista jaettiin kaikille

Pelaajaa kasvattavat voitot ja tappiot tasapuolisesti, joten Luja-Lukko Areenalla kasvettiin pälkäneläisittäin ja kangasalalaisittain kaikin puolin tasapuolisesti viime viikonlopun maakuntasarjaturnauksessa. Jarmo Nummisen ohjaama PäLu, Teuvo Airiaisen komentama SB Luja ja kangasalalainen KU-68 kirjasivat kaikki tililleen yhden voiton ja yhden tappion.

Lukko hävisi päivän avausottelussa SC Weikoille turhankin fyysisen väännön jälkeen, mutta päätti turnauspäivän selvään voittoon SB Lujasta. Näiden kahden pelin välisenä aikana pelatuissa otteluissa KU-68 kaatoi Urbansin, ja runsaslukuisen yleisön silmien alla pelattiin lähes eeppisiin mittoihin kasvanut Lujan ja KU:n kohtaaminen.

Kangasalalaisjoukkue juoksi itsensä jo muun muassa 8–4-johtoon, mutta Luja intoutui hurjaan nousuun saatuaan hyödynnettyä sääntöjen mukaista yhden ylimääräisen pelaajan käyttöä selvässä tappioasemassa. Kavennusmaalit seurasivat toisiaan ilman lisäpelaajaakin, ja kun kangasalalaisten vauhti alkoi hiipua ja yritykset kilpistyä tolppiin tai vastustajan maalivahtiin, alkoi Lujan nousu rinnalle näyttää aina vain varmemmalta. KU-68 osui vielä kertaalleen, mutta Luja sai hilattua itsensä tasatilanteeseen vajaa pari minuuttia ennen loppua. Draama huipentui, kun Luja sai loppuhetkillä yllättäen ryövättyä pallon itselleen omalla puolustusalueellaan ja käännettyä siitä harppuunahyökkäyksen KU:n päätyyn. Läpiajosta viisi sekuntia ennen päätössummeria syntynyt 10–9-maali jäi voittomaaliksi, kun kangasalalaiset eivät enää kovasta yrityksestä huolimatta ehtineet päästä maalipaikkaan.

Useimmilla uskomattoman tappion aiheuttama harmi alkoi kuitenkin kääntyä pieneksi huvittumiseksi ja uusiksi näyttöhaluiksi hallin kahviossa mokkapalan äärellä.

Punapaitainen KU-68 ja valkopaitainen SB Luja pelasivat tasaisen ottelun, joka ei jättänyt yleisöä kylmäksi.