Vaalipaneeli: Kaupunkilaispäättäjät pureutuvat syrjäkulmien asioihin

Maaseutu aiheena Rautahovin paneelissa

– Olen saanut kuunnella kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana korvat punastellen, kun Tampereen päättäjät syyttävät kehyskuntia kerman kuorijoiksi. Kehyskuntien takana olevaa maaseutua kaupunkilaiset pitävät lähinnä taakkana, rautajärveläinen Marjatta Stenius päivittelee.

Siksi hän halusi kutsua eduskuntaan pyrkivät apulaiskaupunginjohtajat Luopioisten vaalipaneeliin, jossa pureudutaan haja-asutusalueiden asioihin.

– Tutkimukset todistavat, että onnellisimmat ihmiset asuvat maalla. Haluamme kuulla, onko maalla asuminen mahdollista vielä vuonna 2020, jos nämä ehdokkaat valitaan kansanedustajiksi, Stenius sanoo.

Pauli Kiuru (kok) ja Mikko Alatalo (kesk) haluttiin paneeliin sen vuoksi, että kansanedustajakaksikko on vaatinut rahaa kelvottomaan kuntoon päässeen Rautajärventien kunnostukseen. Lisäksi Rautahovissa lauantaina 31.1. kello 13 alkavaan paneeliin ovat lupautuneet Tampereen apulaiskaupunginjohtajat Mikko Aaltonen (vas), Pekka Salmi (sd), Olli-Poika Parviainen (vihr). Perussuomalaisia edustaa Terhi Kiemunki (ps).

– En ole koskaan saanut yhtä nopeasti vastausta kuin nyt. Jokainen siivosi kalenteristaan tilaa ja lupautui saman tien mukaan, Stenius kiittelee.

Kylä- ja navettayhdistyksen vaalipaneelissa ei haluta kuulla pelkästään ehdokkaiden ilosanomaa, vaan välittää samalla kaupunkilaispäättäjille tietoa syrjäkulmien arjesta. Siksi paikallisia ehdokkaita ei kutsuttu panelisteiksi.

– Muuten he ovat tietenkin tervetulleita paikalle, Stenius sanoo.

Paneelia vetää Aamulehden toimittaja Matti Mörttinen, joka on tuonut Rautajärveä pariin kertaan esille maakuntalehdessä.

Valkeakoskelainen Pauli Kiuru on pitänyt Rautajärven tiekurjuutta esillä eduskunnassa. Kokoomuskansanedustaja on mukana Rautahovin vaalipaneelissa.

 

 

Rautahovin vaalipaneeli

  • Rautajärven kyläyhdistyksen ja Mikkolan Navetta ry:n yhteinen vaalipaneeli la 31.1. klo 13 Rautahovissa.
  • Esillä etenkin maaseudun asiat.
  • Panelisteina Pauli Kiuru (kok), Mikko Alatalo (kesk), Mikko Aaltonen (vas), Pekka Salmi (sd), Olli-Poika Parviainen (vihr) ja Terhi Kiemunki (ps).
  • Keskustelua vetää toimittaja Matti Mörttinen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?