Heikkilä on Vuoden sotilasurheilija

Sami Heikkilä pokkasi Vuoden sotilasurheilija -palkinnon Pääesikunnassa torstaina. Kuva: Lassi Palo

Kangasalan Kymppi-64:n Sami Heikkilä, 21, valittiin torstaina Vuoden sotilasurheiljaksi. Kangasalalainen vastaanotti palkintonsa vuoden 2014 parhaiden sotilasurheilijoiden julkistamistilaisuudessa Pääesikunnassa Helsingissä.

Liikkuvan maalin erikoismies ja reservin kersantti palveli sopimussotilaana Urheilukoulussa Lahdessa syyskuun loppuun asti. Valintaperusteluissa mainittiin ilma-aseiden EM-kilpailuissa saavutettu sekajuoksujen joukkuekulta ja normaalijuoksujen joukkuepronssi sekä normaalijuoksujen MM-joukkuehopea. Granadan MM-kisoista tuomisina oli myös yksi neljäs sija ja kaksi viidettä sijaa joukkuekilpailuissa. Suomea edusti kaikissa näissä kisoissa sama kolmikko: Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja Krister Holmberg.
– Palkinto on hieno arvostuksen osoitus. Parempaa muistoa en olisi voinut Puolustusvoimista saada. Se oli hieno paikka työskennellä, Heikkilä totesi torstaina.

 Alkukausi penkin alle

Sami Heikkilä palasi äskettäin Tshekin Pilsenissä järjestetyistä kansainvälisistä GP-kilpailuista. Miehen tavoitteet alkavat pikkuhiljaa siirtyä kohti kesällä Sloveniassa järjestettäviä EM-kisoja.

– Helmikuun SM-kisat ovat nyt tärkeässä roolissa, sillä näyttökisat maaliskuun EM-kisoja varten ovat menneet suoraan sanottuna penkin alle. Voikin olla, että minua ei nähdä talven EM-joukkueessa lainkaan. Sairastin juuri kaksien näyttökisojen aikana influenssan, mutta niissä olisi silti pitänyt pystyä paljon parempiin tuloksiin, Heikkilä ruotii.

Nuori mies on kuitenkin ehtinyt jo miettiä, miten tuloksia saadaan taas paremmiksi ja paikka kesän EM-joukkueeseen varmistettua.

– Aion tehdä aseeseen säätömuutoksia ja tilasin uuden ampujantakin pieneksi jääneen vanhan tilalle, Heikkilä kertoo.

Talven EM-kisat käydään 10 metrin liikkuvan maalin kilpailuna. Kesän EM-kilpailuissa taas ammutaan 50 metrin liikkuvan maalin kilpailu, joka ammutaan pienoiskiväärillä.Kangasalalainen aloitti syksyllä opinnot Mikkelin ammattikorkeakoulussa metsätalousinsinööriksi.– Koulua on nyt takana ensimmäinen puolikas ja hyvin menee. Metsäalaa on ollut tosi mielenkiintoista opiskella, Heikkilä naurahtaa.

 Liuta muitakin ansioituneita

Pääesikunnan keskuspaviljongissa järjestetyssä tilaisuudessa palkittiin myös sekä parhaita sotilasurheilijoita että sotilasurheilua ja varusmiesten liikuntaa edistäneitä tahoja. Tunnustuspalkinnon pokkasi Heikki Lähdekorpi, joka saavutti viime vuonna palvelusaikanaan yhteensä viisi EM- ja MM-mitalia liikkuvan maalin lajeissa. Vuoden sotilasvalmentaja on yliluutnantti Keijo Matilainen, joka toimii Urheilukoulussa. Hän sai palkinnon ansioistaan amerikkalaisen jalkapalloilun ja salibandyn parissa. Parhaaksi varusmiesurheilijaksi valittiin Miika Kirmula, joka voitti suunnistuksen nuorten maailmanmestaruuden.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?