Lautailu voi jatkua Pitkäjärvellä lumien sulamisen jälkeenkin

EU-osarahoitteisena Leader-hankkeena toteutettu Kangasalan skeittipuisto -hanke on saatu päätökseen. Pari vuotta ideasta käytäntöön työstetyn hankkeen aikana rakennettiin betoninen skeittialue Vatialaan Pitkäjärven koulun viereen.

Skeittipaikan koko on noin 400 neliömetriä, ja se täydentää koulun piha-aluetta ja myöhemmin rakennettavaa lähiliikuntakenttää. Harrastajista muun muassa skeittaajat, scoottaajat ja bmx-pyöräilijät voivat hyödyntää skeittipaikkaa harrastuksessaan, ja se sopii käyttöön niin aloittelijoille kuin jo aiemmin harrastaneillekin.

Lopullisen suunnittelun ja rakentamisen toteutti yritys Monumental Changes Helsingistä, mutta suunnittelussa oli mukana myös paikallisia nuoria harrastajia. Skeittipuisto sai alkunsa Kangasalan nuorisovaltuuston ja kunnan päättäjien välisessä keskustelutilaisuudessa, jossa idealle näytettiin vihreää valoa, kunhan toteutukseen saadaan hankerahoitusta.