Vares ja Paddington komppaavat Mustakalliota

Nopeasti yleisön valloittanut Johanna Vuoksenmaan komedia Viikossa aikuiseksi nähdään myös Pälkäneellä. Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä pyöräyttää Minttu Mustakallion, Iina Kuustosen, Taneli Mäkelän ja Essi Hellénin tähdittämän elokuvan yhteiskoulun teatterissa maanantaina ja keskiviikkona 2. ja 4. helmikuuta.

Vuoksenmaan ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa joukko toisilleen tuntemattomia miehiä ja naisia haluaa viettää tavallisesta poikkeavan kesälomaviikon houkuttelevan oloisella aikuisten leirillä Turun saaristossa. Kun esittelyvideolla harjat hulmuten laukkaavat hevoset paljastuvatkin vain vapaan mielen symboleiksi ja leirin vetäjä karkaa koiransa synnytykseen, joutuvat leiriläiset etsimään kasvun aineksia itsestään ja toisistaan.

Toiminnallista kotimaista valkokankaalle tuo Antti Reinin esittämä Jussi Vares Hannu Salosen ohjaamassa elokuvassa Vares – Sheriffi. Kirjoista ja elokuvista tuttu lainvalvoja Vares penkoo tällä kertaa Turun alamaailmaa ja jäljittää sen näkymätöntä hallitsijaa, ”Sheriffiä”.

Uusimmassa Vareksessa nähdään Reinin lisäksi muun muassa Jukka Puotila, Jukka-Pekka Palo, Jasper Pääkkönen, Karoliina Blackburn ja Viikossa Aikuiseksi -leffassakin näyttelevä Eppu Salminen. Vares laittaa lällärit lakoon Pälkäneellä tiistai-iltana 3. helmikuuta.

Kriitikoiden kehuma ja yleisön pitämä Paddington puolestaan nähdään yhteiskoululla keskiviikkona. Suomeksi puhuttu, animaatiota hyödyntävä elokuva kertoo nuoresta karhusta, joka päätyy Perusta Lontooseen ystävällisen Brownin perheen hoteisiin. Kohteliaalle ja avuliaalle, mutta uteliaalle ja kömpelölle karhulle sattuu ja tapahtuu suurkaupungissa kaikenlaista…

Karhuherra Paddingtonille (vasemmanpuoleinen herra) sattuu ja tapahtuu.