Jari Linjala aloittaa vakuutusasiamiehenä

Jari Linjala aloittaa maaliskuussa Pohjolan vakuutusasiamiehenä. Hän keskittyy etenkin Sydän-Hämeen yritysasiakkaisiin ja maatiloihin.

 

– Moni on nykinyt hihasta ja kysellyt, joko minulla olisi kerrottavaa, Kangasalan Seudun Osuuspankin toimitusjohtajan tehtävät marraskuussa jättänyt Jari Linjala kertoo.

Hän ilmoitti syksyllä hakeutuvansa uusiin tehtäviin pankin ulkopuolelle. Kovin kauas Linjala ei siirry: hän vaihtaa finanssitavaratalon toisen osapuolen palvelukseen.

Linjala aloittaa maaliskuussa Pohjolan vakuutusasiamiehenä, kunhan ensin saa finanssivalvonnalta luvan toimia tehtävässä.

– Olen kouluttautunut uusia tehtäviä varten joulukuusta alkaen. Olen jo suorittanut yksityispuolen vakuutustutkinnon, ja parhaillaan hankin pätevyyttä yritysten ja maatilojen vakuutusasioiden hoitamista varten.

Linjala on innoissaan uudesta aluevaltauksesta ja uuden oppimisesta.

– On mielenkiintoista jumpata aivot aivan uuteen asentoon.

 

Tuttujen kanssa helppo toimia

Kangasalan Seudun Osuuspankkia vajaat neljä vuotta johtanut Linjala tulee toimimaan tutulla reviirillä.

– Toimialuettani tulee olemaan erityisesti Pälkäne ja Kangasala.

Linjala keskittyy yritysten ja maatilojen vakuutuksiin. Se on hänen vahvuusaluettaan, sillä ennen Pälkäneen ja Kangasalan Osuuspankkien johtajavuosiaan hän toimi Hämeenlinnassa rahoituspäällikkönä yrityspankissa.

Pälkäneen Nenäpäässä Mallasveden rantamaisemissa asustava Linjala hoitaa yritys- ja maatilavakuutuksia kotitoimistostaan käsin.

– Yritysten ja maatilojen vakuutusasioita ei hoideta puhelimessa, vaan paikan päällä. Kierrän yrittäjien luona keskustelemassa liiketoiminnasta ja riskien hallinnasta.

Linjala uskoo, että hänen taustansa helpottaa asioiden hoitoa. Tuttujen yrittäjien ja viljelijöiden on helppo kääntyä paikallisen vakuutusasiamiehen puoleen.

– Vaikka keskitynkin yritys- ja maatilavakuutuksiin, niin samalla voidaan hoitaa myös henkilökohtaiset vakuutukset kuntoon.

Linjala tietää, että omaan, puolison tai työntekijöiden terveyteen liittyviä riskejä ei aina tule mietittyä.

– Kiinteistöt, autot, koneet ja muu omaisuus on kyllä vakuutettu, muttei mietitty tärkeintä eli terveyttä. Miten yritystoiminnan käy, jos avainhenkilö putoaa pitkäksi aikaa pois?

Yrittäjällä ei ole vara sairastua tai loukata itseään. Etenkin pienessä yrityksessä sama koskee myös työntekijöitä.

Kun sairaus tai tapaturma kuitenkin sattuu kohdalle, on tärkeää päästä mahdollisimman nopeasti jalkeille. Siksi Pohjola on avaamassa oman sairaalan myös Pirkanmaalla.

– Omasairaala ei maksimoi tulosta, vaan minimoi hoitoketjun pituuden. Mahdollisimman nopea paraneminen on sekä yrittäjän että vakuutusyhtiön intresseissä.

Pohjola tarjoaa yrittäjille myös terveysturvaa, joka mahdollistaa välittömän hoidon missä tahansa.