Autotreffejä Mobilian autokylässä

Autotreffejä Mobilian autokylässä

Jos pitäisi valita talviautoiluun sopivimmat automerkit, monet suomalaiset pitäisivät todennäköisesti Volvoja ja Ladoja varmimpina talvikauden autoina. Molemmilla merkeillä on vankat kannattajansa. Osalla merkkiuskollisuus on jopa muuttunut harrastukseksi. Kummankaan auton kannattajaryhmää ei sorsita, kun helmikuun aikana sekä Volvojen että Ladojen harrastajat kokoontuvat Mobilian Autokylään Kangasalle.

Ystävänpäivänä lauantaina 14. helmikuuta Autokylän valtaavat Volvo-kerholaiset.  Harrastajat saapuvat aamupäivällä museon piha-alueelle, ja luvassa on mahdollisesti myös pientä rompetoria takaluukuista.  Mobilia järjestää päivän aikana mahdollisuuden tutustua ”kulissien takaiseen” museomaailmaan, mikä tarkoittaa opastettuja kierroksia museon kokoelmatiloihin. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Volvojen eri malleihin tapahtuman ajan ja saada lisätietoa myös kerhon toiminnasta.

 

Oletko henkinen Lada-kuski?

Sunnuntaina 22. helmikuuta on vuorossa Ladojen talvitapaaminen. Tapahtuma muodostuu rennosta yhdessäolosta, rompetorista, kiihdytysajosta ja makkaranpaistosta. Viralliseen osuuteen kuuluu kerhon vuosikokous kello 14.30. Ladojen talvitapaaminen on ulkoilmatapahtuma, johon yleisöllä on vapaa pääsy.

Lada-kerho sai alkunsa televisiossa 1995 esitetystä Kummeli-ryhmän sketsistä ”Ladojen kokoontumisajot”. Kerho perustettiin virallisesti 1997 Mobiliassa, Kangasalla.  Ladan omistaminen ei ole välttämätön ehto jäsenyydelle, sillä kerholaisten mukaan jäseneksi voivat liittyä kaikki, jotka tuntevat henkisesti ajavansa Ladalla.

Ladat sijoittuivat Suomessa eniten rekisteröityjen autojen listalla kymmenen joukkoon aina vuoteen 1997 asti, jolloin Ladojen myyntiluvut lähtivät laskuun. Vuoden 2013 lopussa Ladoja oli Suomen autokannasta 20 536 kpl, mikä teki siitä Suomen 24. yleisimmän automerkin. Vaikka Ladan valmistus lopetettiin Venäjällä vuonna 2012, sitä voi vielä hankkia uutenakin, sillä autoa valmistetaan nykyisin Egyptissä.

Mobilian Autokylä on avoinna talvikautena päivittäin klo 10-16.