Yhteistyötä: Sappee Snow Parkia kehitetään yhdessä huippulaskijoiden kanssa

Jokaiselle jotakin

Hans Kestilä vauhdissa Sappeen toissavuotisessa Stars Of The Stadium -kisassa. Kuva: Krister Majander.

Sappee Snow Park on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Suomen huippulaskijoiden kanssa. Aktiiviharrastajat on otettu mukaan kehittämään ja suunnittelemaan Snow Parkin kulloisiakin hyppyreitä, kumpuja ja reilejä.

Kuluvalla laskettelukaudella tiimiin kuuluu neljä lumilautailijaa ja neljä suksilla laskijaa. Hiihtokeskuksen puolelta mukana ovat rinnemestari Marko Martikainen sekä rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen.

– Toiminta alkoi pienimuotoisesti 2000–luvun alussa. Muutama vuosi aloituksesta tiimin toiminnasta tuli suunnitelmallisempaa ja haimme ryhmään laskijoita omalla ilmoituksellamme, Puurunen muistelee.

Suuri osa alkuperäisjäsenistä on edelleen toiminnassa mukana. Tamperelaista Tatra Snowboarding- seuraa edustava lumilautailija Hans Kestilä on yksi heistä.

– Mitä enemmän kokemusta meille laskettelijoille on tullut, sitä enemmän olemme saaneet myös vastuuta. Tämä on tosi hienoa. Yhteistyö on toiminut oikein hyvin, Kestilä kertoo.

Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskelevan Kestilän viime talvet ovat kuluneet lähes pelkästään lautaillessa. Kauteen kuuluu muutama kansallinen ja kansainvälinen kilpailu.

– Lisäksi teemme videoita ja kuvauksia sekä Suomessa että ulkomailla. Palasimme jokin aika sitten Norjasta ja helmikuun alussa olen kolme viikkoa Japanissa. Lopputalveksi on suunnitteilla vielä reissu Ranskaan tai Yhdysvaltoihin, Kestilä kertoo.

 

Suunnittelu alkaa syksyllä

Snow Park -tiimin tavoitteena on rakentaa suorituspaikat sellaisiksi, että laskijat ovat niihin tyytyväisiä. Työssä otetaan huomioon kaikentasoiset laskijat.

– On tärkeää, että suorituspaikoilta löytyy jokaiselle jotakin: aktiivikilpailijoille, ahkerille laskijoille ja myös vähemmän laskeville. Sopivia hyppyreitäkin pitää löytyä niin miesten, naisten kuin junioreidenkin makuun, niin ikään ryhmään alusta asti kuulunut lumilautailija, tamperelainen Anni Kuortti mainitsee.

Ryhmän työ alkaa palaverilla ja jalkautumisella Snow Parkiin syksyllä. Paikan päällä katsotaan jokainen kumpu läpi ja mietitään, voisiko tulevalle kaudelle parantaa jotakin osa-aluetta. Hyppyreiden paikat pitää olla tiedossa jo ennen ensimmäisiä lumetuksia. Kun lumet on saatu rinteeseen, alkavat suorituspaikkojen muokkaus ja hyppyreiden muotojen hiominen.

– Kaikki pitää myös testata toimivaksi ja turvalliseksi, ennen kuin asiakkaat tulevat rinteeseen, Puurunen huomauttaa.

Aktiiviharrastajilla on paljon tietoa muista laskettelupaikoista sekä kotimaasta että ulkomailta. Snow Park -tiimin laskijat tuovatkin ryhmään arvokasta tietotaitoa siitä, mitkä asiat ovat pinnalla tai mitä kaikkea Sappeessakin voitaisiin kokeilla.

– Vain mielikuvitus, lumikissan suorituskyky ja rinneprofiili asettavat suunnittelutyölle rajat, Kestilä sanoo.

Sappee Snow Park -tiimi kaudella 2014–2015:

– Lumilautailijat Joel Lahti, Hanna Laukkanen, Hans Kestilä ja Anni Kuortti

– Suksilla laskevat Joona Julin, Joona Hakala, Ville Vuori ja Niko Väliaho

– Sappeesta rinnemestari Marko Martikainen ja rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?