Hiihtolomille löytyy vielä mökkejä

Sappeen markkinointipäällikkö Juha Marjanen sanoo, että hiihtomaksi löytyy vielä mökkejä ja hotellihuoneita.

Sappeen talven suurin sesonki on ovella. Mökit ja rinteet täyttyvät helmikuun kahdella viimeisellä viikolla, kun eteläisessä Suomessa vietetään koulujen hiihtolomia.

– Hiihtolomaviikoiksikin löytyy vielä majoitustilaa. Koko viikoksi voi olla vaikeampi enää löytää vapaata mökkiä tai huoneistoa, mutta lyhemmiksi jaksoiksi tilaa löytyy – varsinkin jos voi säätää saapumispäivää, markkinointipäällikkö Juha Marjanen selaa varausjärjestelmää.

Valtaosa mökeistä varataan ja maksetaan nykyisin nettikaupan kautta. Tämä on lyhentänyt varoaikaa, jolla varaukset tehdään.

– Ennen mökki saatettiin varata puoli vuotta etukäteen. Nykyisin katsotaan, miten mökeissä on tilaa ja saatetaan odotella kelien kehittymistä ennen kuin tehdään lopullinen lähtöpäätös.

Majoitusvaihtoehtoja voi selata nettikaupassa sekä ajankohdan että halutun mökin perusteella.

– Sen huomaa selvästi, että varauskirjoissa alkaa tapahtua, kun maahan saadaan pysyvä lumi. Viime talven vesikelit olivat monella vielä muistissa, ja siksi laskettelureissusta päätettiin vasta, kun luotettiin siihen että talvi pysyy.

 

Bändiviikonloput näkyvät varauksissa

Sappee sai viimeisetkin rinteensä auki helmikuun vaihteessa. Alkukauden aikana mäessä on riittänyt mukavasti päiväkävijöitä. Sen sijaan mökkien käyttöasteessa vaikeat ajat tuntuvat.

Uudenvuoden ja loppiaisen venäläisryntäys jäi edellisvuosia laimeammaksi, kun ruplan syöksy teki Suomesta kalliin matkailukohteen. Lisäksi venäläisten matkailuintoa hillitsi matkatoimistojen kaatuminen. Konkurssien vuoksi matkailijat eivät uskaltaneet luottaa loppuihinkaan toimistoihin.

– Taantuma näkyy myös siinä, että majoitusta varataan lyhemmäksi ajaksi tai pitkän viikonlopun sijaan rinteeseen ajetaan vain päiviksi, Juha Marjanen sanoo.

Oman lisänsä viikonloppujen majoituskysyntään tuovat Huipun bändi-illat. Etukäteen eniten lippuja ja majoituspaketteja on myyty Elastisen keikalle. Vain elämää -televisiosarjasta lisäbuustia uralleen saanut räppäri hyppää Huipun lavalle perjantaina 20. helmikuuta.

 

Lisää vuokrakohteita

Sappeen myyntipalvelu sai täksi talveksi välitettäväkseen aiempaa enemmän vuokramökkejä.

Ski in -alueelle valmistui uusia tasokkaita vuokramökkejä. Villa Polaris ja Borealis soveltuvat sekä perhe- että yrityskäyttöön.

– Myös bileporukat vuokraavat isoja mökkejä ja jakavat kustannukset osanottajien kesken, Sappeen markkinointipäällikkö Juha Marjanen kertoo.

Lisää vuokrakohteita on saatu myös Sappeen vanhoista mökeistä, kun ne ovat vaihtaneet omistajaa.

– Mökkejä tulee myyntiin, kun omistajien tarpeet muuttuvat. Nyt liikkeellä on ollut sellaisia sijoittajia, jotka ottavat omaan käyttöön joitain viikkoja ikään kuin osinkoina ja antavat mökin muuksi ajaksi meidän välitykseen.