Mielikuvitusleivonnaisia ja kehukirje itselle

”Meillä on äitin ja isän kanssa tapana istahtaa joka sunnuntai olohuoneen matolle. Jokaisella on oma vuoro, jolloin saa kertoa viikon kuulumisensa. Kukaan ei keskeytä. On kiva miettiä ennalta, mikä on ollut viikon kivoin juttu. Viime viikolla se oli luistelu! Saa myös kertoa, jos ei ole ollut kiva viikko. Sitten sen jälkeen on usein hyvä olo, ja on helppo mennä nukkumaan.

Anni 9 vuotta

”Keksikää omia reseptejä ja tehkää sitten ruokaa niiden mukaan. Ottakaa mielikuvitus peliin! Tehkää mielikuvitusleivonnaisia ja antakaa niille nimet. Joskus tosin on käynyt niin, että jotakin ruokaa ei vain kerta kaikkiaan voi syödä, koska se on niin pahaa.

Kokki

 

”Palapelin kokoaminen perheen kesken. Olemme miehen kanssa huomanneet, että usein tekemisen ohessa tulee keskusteltua asioista, joista on vaikea puhua vain päättämällä, että nyt keskustellaan. Meillä on kolme pientä lasta. Heidän keskittymiskykynsä on parantunut yhteisten palapelinkokoamishetkiemme ansiosta.

Mia

 

”Kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaa viikon ajan, joko yksin tai perheen kanssa. Jokaisen päivän kohdalle jokainen keksii kolme asiaa, joista sinä päivänä on kiitollinen.

Antti

 

”Piristä parisuhdetta pyytämällä kumppaniasi treffeille.  Ei perinteiseen tapaan, vaan vaikkapa postitse lähetettävän kirjeen tai sähköpostin välityksellä. Etsi itsestäsi tunne kuin olisit menossa hänen kanssaan ensimmäisille treffeille. Nähkää toisenne vasta treffipaikassa. Kuvitelkaa kuin ette tuntisi toisianne ennalta. Olkaa kiinnostuneita, kysykää uudelleen asioita, joita jo tiedätte. Kuka tietää, ehkä toisesta löytyy paljonkin uusia asioita!

Seppo

 

 

”Kirjoita kehukirje itsellesi. Keksi itsestäsi kaikkea kivaa ja vie kirje postiin. Oi kuinka mukavaa onkaan vastaanottaa sellainen kirje jonakin synkkänä talvi-iltana!

Leena

 

”Piirrä perheen tai puolisosi kanssa yhteinen maalaus. Keksikää aihe, ja piirtäkää kuva sitten siten, että jokainen saa vuorollaan lisätä kuvaan haluamansa asian. Voi olla varma, että yhteishenki kasvaa.

Yhdessä viihtyvä perhe

 

”Hellikää toisianne. Näyttäkää kuinka tärkeä toinen on. Päättäkää vaikka olla koko päivä hiljaa, ja vain tehkää mukavia, toisen huomioon ottavia tekoja.

Rane-55

 

”Tehkää hyvä teko jollekulle tuntemattomalle. Auttakaa naapuria, soittakaa mukava puhelu jollekin tutullenne, tai ottakaa yhteyttä johonkin yhdistykseen ja kysykää, miten voisitte auttaa.

Auttaja

 

”Pitäkää piknikki kotonanne. Perinteisen ruokailun sijaan kattakaa eväät vaikkapa olohuoneeseen. Sytyttäkää kynttilöitä, nauttikaa.

Foodlover

 

”Kirjoitapa rakkaallesi rakkauskirje. Kerro mihin hänessä aikoinaan ihastuit. Vie kirje paikkaan, jossa rakkaasi saa lukea sen rauhassa.

Aila