Luopioisten Osuuspankki: Uusi toimitusjohtaja aloittaa keväällä

Sirpa Leppäkoski valittiin Esa Jokisen seuraajaksi

Sirpa Leppäkoski valittiin Luopioisten Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi.

Luopioisten Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu varatuomari Sirpa Leppäkoski. Hallintoneuvosto teki päätöksen tiistaina yksimielisesti.

Luopioisten Osuuspankin pitkäaikainen toimitusjohtaja Esa Jokinen jää eläkkeelle toukokuun alussa. Etelä-Hämeen Osuuspankissa asiakkuusjohtajana ja yrityspankin pankkilakimiehenä toimiva Leppäkoski aloittaa Luopioisissa jo kuukautta aiemmin.

– Meillä on kuukauden verran aikaa käydä tärkeitä asioita läpi. Toivottavasti pääsen myös nopeasti tutustumaan asiakkaisiin, sillä toiselta paikkakunnalta saapuvalla vie hetken ennen kuin ihmiset tulevat tutuiksi.

39-vuotiaalla Sirpa Leppäkoskella on takanaan 11-vuotinen ura Etelä-Hämeen Osuuspankin kanssa fuusioituneessa Hämeenlinnan Osuuspankissa.

Lakimieheksi opiskellut Leppäkoski on laajentanut osaamistaan kauppatieteen opinnoilla: hän on myös kauppatieteiden ylioppilas.

– Koulutodistukset ovat kuitenkin vain teoriaa. Koen, että henkilökohtaiset vahvuuteni ovat asiakastyössä. Pankki on aina ollut unelma-ammattini. Tykkään toimia asiakkaiden kanssa ja tulen ihmisten kanssa toimeen, Leppäkoski sanoo.

 

Koko perhe ihastui Luopioisiin

Toimitusjohtajaa etsivä maalaispankki tuntui Sirpa Leppäkoskesta juuri oikealta tilaisuudelta. Hakupäätökseen vaikuttivat myös puolison sekä esikouluikäisen ja ekaluokkalaisen pojan mielipiteet.

Kun Sirpa Leppäkoski tutustui pankkiin ja paikkakuntaan, hän oli entistä varmempi siitä, että halusi Luopioisiin.

– Ajatusta kypsytellessämme vietimme koko perheen voimin joulukuisen päivän Luopioisissa. Sekä puoliso että lapset ihastuivat paikkaan. Kirkonkylä vaikutti hyvinvoivalta ja elävältä yhteisöltä. Kenttä oli kunnossa ja lapsia pelaamassa, Leppäkoski kuvaa ensivaikutelmaansa.

Liikuntapaikat ovat tärkeitä aktiivista arkea elävälle lapsiperheelle. Poikien kanssa pelailu pitää äidinkin liikkeellä.

– Käyn itsekin mielellään lenkillä, mutta tässä elämänvaiheessa tärkeintä on elää perheen ehdoilla. Siinä tulee urheiltua, kun käy poikien kanssa pelaamassa vaikka jääkiekkoa.

 

Rakennusprojekti viivyttää muuttoa

Sirpa Leppäkoski ei ajattele, että perheen pitää muuttaa hänen työnsä vuoksi Luopioisiin, vaan perhe tykästyi paikkakuntaan niin, että haluaa luopioislaiseksi. Asiassa on tosin pieni viivästys.

– Rakennamme parhaillaan Iittalaan. Jos olisimme tienneet valinnasta Luopioisiin, emme olisi iskeneet kuokkaa maahan Iittalan työmaalla.

Nyt suunnitelmissa on, että taloprojekti tehdään valmiiksi, ja uudessa talossa asutaan vaadittavat pari vuotta, jotta sen voi myydä ilman veroseuraamuksia. Muuttoa Luopioisiin voidaan valmistella esimerkiksi lasten harrastusten avulla.

– Jos pojat vaikka haluavat pelata salibandya, niin he voivat aloittaa Luopioisissa ja tutustua kavereihin sitä kautta.

Turussa ja Tampereella kasvanut Leppäkoski arvostaa sitä, että voi tarjota lapsille rauhallisen kasvuympäristön maaseudulla.

 

Omasta pankista koetaan ylpeyttä

Paikkakunnan lisäksi myös pankki teki Sirpa Leppäkoskeen vaikutuksen.

– Aistin hallituksessa ja hallintoneuvostossa aitoa yhteishenkeä ja ylpeyttä omasta pankista. Minulle tuli heti selväksi, että omaa pankkia halutaan vaalia.

Kun muut pankit ovat yhdistyneet ympärillä isommiksi, itsenäisenä pysytelleestä Luopioisten Osuuspankista on tullut eräänlainen oman polkunsa kulkija. Pankista on tullut osa luopioislaista identiteettiä.

– Mikään ei pakota fuusioihin, kun pankki on vahvassa kunnossa. Luopioisten Osuuspankin vakavaraisuus on loistoluokkaa vakavaraisessa osuuspankkiryhmässäkin. Pankissa on tehty hyvää jälkeä pitkäaikaisen toimitusjohtajan Esa Jokisen johdolla, Sirpa Leppäkoski sanoo.

Hän tuntee pienen pankin arjen. Niitä kuormittaa sama valvonta ja byrokratia kuin isompiakin.

– Byrokratia on vain pystyttävä kohtaamaan oikein, Leppäkoski sanoo.

Uuden toimitusjohtajan myötä Luopioisiin saadaan yritysasioiden kokemusta. Seudulla ei ole juurikaan asianajotoimistoja, joten myös juridiikan osaamiselle voi olla kysyntää.

– Jokaisen kannattaisi uhrata hetki aikaa ainakin parille juridiselle yksityiskohdalle: hoitaa testamentti ja pohtia, kuka hoitaa asiat, jos joutuu esimerkiksi vakavaan onnettomuuteen.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?