112-päivä lauantaina Kuhmalahdella

Helmikuun 11. päivälle alun perin sijoitettu 112-päivä näkyy Pirkanmaan paloasemilla koko tämän viikon. Kuhmalahden paloasemalla 112-päivää vietetään lauantaina 14.2. kello 11–14. Päivään kuuluu muun muassa hälytysosaston toiminnan esittelyä ja osaston näytös kello 12.30, nuoriso-osaston näytös kello 11.30 ja pelastuskoulu perheen pienimmille kello 12. Lisäksi voi testata ja harjaannuttaa omaa alkusammutusosaamistaan tai poiketa puffetissa – lapsille järjestetään myös koirakkoajelua tai kyyditystä napakelkalla. Myös Kuhmalahden SPR esittäytyy 112-päivässä.

112-päivä on valtakunnallinen teemapäivä, jolloin korostetaan turvallisuuden merkitystä ihmisten arjessa. 112-päivää vietetään eri puolilla Suomea joka vuosi helmikuun 11. päivänä, ja Suomen 112-päivä on osa Euroopan yhteistä 112-päivää.  Tuolloin ihmisiä eri puolilla Eurooppaa pyritään valistamaan hätänumerosta 112 ja sen asianmukaisesta käytöstä.

112-päivän teeman lisäksi moni VPK haluaa uusia jäseniä mukaan VPK-toimintaan. Erityisesti nuoria halutaan aktivoida osallistumaan, mutta mukaan kaivataan myös aikuisia palokuntalaisia, jotka ovat muuttaneet kotiseudultaan toiseen kuntaan työn, opiskelun tai jonkun muun elämäntilannemuutoksen takia. Miesten lisäksi vapaaehtoinen palokuntatyö kaipaa naisjäseniä, sillä palokuntayhdistysten toimintaan on perinteisesti kuulunut naisjaosto, jonka nykyiseen tehtäväkenttään on nähty erityisesti sopivan huoltotoimien lisäksi erilaiset turvallisuusviestintätehtävät.