Alppiseikkailussa hidas kypsytteli kannatti

Hitit syntyvät usein syvän harkinnan ja sattuman lopputuloksena, ja niin kävi myös Alppiseikkailulle Sappeen matkailukeskuksessa. Sappeessa mietittiin pitkään, miten lapsiperheille saataisiin tarjottua jotakin uutta – mutta tuloksetta.

– Haimme esimerkkejä kotimaasta ja muualtakin, mutta emme löytäneet sellaista ahaa-elämystä, jonka olisimme kokeneet tarvitsevamme, muistelee rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen.

Puurusen mukaan punaisen langan löytäminen projektille vei kuukausia, mutta se kannatti. Lähtökohdaksi päädyttiin ottamaan perinteisen ”peikkometsän” houkuttelevampi versio, mutta sen jälkeen oli vielä löydettävä uutuudelle paikka.

– Meillä oli ankkurihissi rakennettuna Mutkamäki-rinteen alueelle, josta ei ollut tullut niin suosittua kuin olimme ajatelleet. Katsoimme, että juuri siellä meillä olisi kapasiteettia uutuudelle, ja se ratkaisi sitten kaksikin asiaa.

Uusi alue osoittautui olevan paitsi lasten myös hieman vanhempien laskijoiden mieleen, ja suosion myötä se päätettiin varsin nopeasti profiloida uudelleen. Vaikka Alppiseikkailu edellyttää päivittäisiä kunnostustoimia, Puurunen sanoo olevansa tuotekehittelyyn erittäin tyytyväinen.

– Se on ehdottomasti vaivansa väärti, hän myhäilee.

Tänä talvena Alppiseikkailuun on tehty rinnetoiminnan johtajan mukaan pientä hienosäätöä, kuten valojen säätämistä ja mutkien muokkausta.

– Kyse on niin pienistä asioista, ettei niitä asiakas välttämättä edes huomaa.