Kangasalan kirjakauppa lopettaa

Kangasalan Kirjakauppa sulkee ovensa lopullisesti maaliskuun lopussa. Antti Pyykkönen harmittelee, ettei Kangasalan kokoinen paikkakunta enää elätä erikoistavaraliikettä.

Kangasalan Kirjakauppa lopettaa myymälänsä maaliskuun lopussa. Syynä on kirjamyynnin jatkuva väheneminen vuodesta 2005 alkaen, asiakkaiden muuttunut ostokäyttäytyminen, Suomen talouden rakennemuutos ja yleinen lama.

– Meidän kannaltamme myös viimeisen viiden vuoden aikana tapahtunut Kangasalan keskusta-alueen uudistuminen liikennejärjestelyineen toteutui liian hitaasti. Valitettavasti Kangasalankaan kokoisella paikkakunnalla ei ole kaltaisellemme palveluyritykselle riittävästi elintilaa eikä asiakaskuntaa, kirjakauppias Antti Pyykkönen sanoo.

Kirja-alan kivijalkayritysten leipää syövät niin automarketit, ulkomaiset verkkokaupat kuin jotkin kustantajatkin, jotka kilpailevat omien myymälöidensä kanssa verkossa.

– Päätös ei ole ollut helppo, mutta se on välttämätön. Sopimusasiakkaat eivät silti jää pulaan, vaan toimintoja mukautetaan joustavammiksi, jotta asiakkuussuhde voi jatkua. Pohdinnan alla on muun muassa tilausten kotiinkuljetusmahdollisuus henkilöasiakkaille.

Kirjakaupan loppuunmyynti alkaa maanantaina. Kaupan on kirjojen lisäksi myös kalustoa ja laitteistoa. Viimeisenä iltana, maanantaina 30. maaliskuuta myymälä palvelee kello 21:een saakka.

Kirjakauppa ei ole ainoa Kangasalan keskustasta lopettava liike. Myös vaateliike Seppälä on ilmoittanut sulkevansa Kangasalan myymälänsä.

 

Kommentointi on suljettu.