Kunnanmestaruusluistelut muuttuivat short trackiksi

Short trackin kaksinkertainen Suomen mestari Matti Kettunen asettui viivalle Haanloukkaassa.

 

Pälkäneen pikaluistelukausi uhkasi päättyä juuri ennen torstaisia kunnan ja Luja-Lukon mestaruuskisoja, kun vesisade sulatti urheilukentän jään. Mitalit päästiin kuitenkin jakamaan, sillä kisat siirrettiin Haanloukkaan tekojäälle. Tunnelma tiheni iltavalaistussa kaukalossa, ja pienten luistinkiitäjien vauhti tuntui ja näytti kovemmalta kuin isolla kentällä.

Short track on lähes kontaktilaji, sillä samalta viivalta ampaisee matkaan monta luistelijaa. Pälkäneen ja seuran mestaruuskisoissa kaukaloon merkittiin kuitenkin kaksi rataa, ja matkaan lähdettiin pikaluistelun tapaan pareina. Tiukkojen kuvien ja pehmustamattomien kaukalon laitojen vuoksi pitkäteräiset pikaluistimet vaihdettiin hokkareihin ja päähän vedettiin kypärät.

Haanloukkaassa nähtiin SM-tason vauhtia, sillä kisojen alla luistelukoulua pitänyt Matti Kettunen veresti vanhoja muistojaan asettui itsekin viivalle. Lajin kaksinkertainen Suomen mestari otti jälkimmäisen SM-kultansa kymmenen vuotta sitten.

Pienet luistelijat seurasivat tarkasti lähtöasentoa ja kaarreluistelutekniikkaa, kun Kettunen polkaisi vauhtiin.

– Short trackissa käytetään kaarevateräistä luistinta. Olen jo ehtinyt antaa omani pois, Kettunen kertoi.

Tavallisella pikaluistimellakin Kettunen piti kaukalossa sellaista vauhtia, että heikompaa hirvitti.

Lopputalven aikana short track on ainoa pikaluistelulaji, jota voi vielä harrastaa, sillä vesisade ja lämmin sää söivät urheilukentän jään nopeasti.