Kaappeihin tilaa

Olen vankkumaton tasa-arvon kannattaja. Seuraani on liittynyt ilokseni muun muassa tasavaltamme presidentti. Hän hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain, joka saatiin aikaan kansalaisaloitteen pohjalta. Kolme prosenttia kansalaisista oli allekirjoittanut vetoomuksen ja niin eduskunnan enemmistö taipui. Eduskunta on demokratiamme kulmakivi.

En kuitenkaan ole oikein selvillä siitä, mitä uusi laki tarkoittaa. Yritän aprikoida.

 

Seksuaaliselta sisällöltään laki tarkoittanee sitä, että kaikki saavat mennä naimisiin ja tehdä lapsia miten ja kenen kanssa tahansa. Se on varmasti kansakunnan onni. Ajattelin, että näin Suomi saa uusia työntekijöitä. Laki koskee varmasti myös maahanmuuttajia.

Takavuosina levitettiin sellaista tietoa, että ”kun koville ottaa, niin koiraskin poikii”. Tuosta kuitenkaan ei taida vielä olla kysymys.

Kysymys lienee ainakin siitä, että naisten kansainvälisen Zonta- järjestön kokouksiin voivat marssia myös miehet.

Pohjanmaalla miesten maailmaan ovat tunkeutuneet naiset. Lions -klubien rinnalle ovat nousseet leirileijonat. Miesten klubien sisäpiiriin heillä kuitenkaan ei vielä ole asiaa.

Sama käytäntö on levinnyt myös Vantaalle ja Espooseen. Helsingistä en tiedä, mutta jo vuosia sitten yritin viedä Pörssiklubiin kauniin naisen, joka joutui puhuttelun jälkeen kääntymään ovelta.

Vapaamuurarit ovat naisilta turvassa, sillä hyväksymisen tai hylkäämisen ratkaisevat pallot pudotetaan sammioon pimeässä huoneessa.

Miesten hallitsema rotary-liike karsastaa edelleen naisia. Määräys tulee Yhdysvalloista, jonne viikkolounaitten ylijäämärahat tuloutetaan. Suomessa joudutaan odottamaan huhtikuun 19. päivän eduskuntavaaleja, jotta edistykselliset ja päätöksentekoon kykenevät kansanedustajat ottavat vallan.

Enää ei naisten tarvitse kärsiä perhe-elämää hellan ja nyrkin välissä. Nyt tuohon asemaan joutuvat myös miehet.

Astioille tulee lisää tilaa kun miehiä ja naisia tulee ulos kaapeista.

 

Aikaisemmin vain miehet saivat hypätä olympialaisissa ja MM-kisoissa hyppyrimäestä. Nyt ovat vaaralle alttiina myös naiset.

Perheen saunavuoroihin uusi laki ei puutu, mutta yleiset saunat ovat samaan aikaan avoinna niin miehille kuin naisille. Naisvankilat lakkautetaan.

Seuraava kansalaisaloite on jo vireillä. Se koskee eläinten tasa-arvoa. Tammalähdöt kielletään raveissa. Oriit menettävät oman sarjan. Yhteislähdöissä saavat kilpailla myös ruunat.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.