Kelkkakaistat Pälkäneellekin

Kirjoittaja ihmettelee, miksei kelkkakaistoja saada Pälkäneellekin.

 

Voisikohan joku kunnantalolta taas kerrata, miksi kelkkakaistat onnistuvat Luopioisissa, mutta eivät Pälkäneellä. Uuden kunnanhan piti ottaa käyttöön parhaat käytännöt. Kelkkakaista on epäilemättä sellainen. On koomista, että Yle käy tekemässä kelkkakaistoista kiittelevää juttua Luopioisissa, mutta Pälkäneellä kirskutellaan edelleen hiekassa.

Kelkkakaistojen hienous korostui sateen liukastamina päivinä. Pälkäneellä äidit hinasivat vaunujen perässä pulkkaa, jonka pohjaa sepeli raastoi. Mummot eivät voi vaihtaa pyöräkelkkaa perinteiseen malliin missään vaiheessa talvea.

Luopioisissa sujutellaan hymyssä suin liukkailla kelkkakaistoilla. Koulun ja kaupan piha on täynnä lasten, aikuisten ja vanhusten kelkkoja.

Pälkäneen koulun kulman älytön autoralli rauhoittuisi, jos lapset voisivat käyttää potkukelkkoja. Paavolanharjustakin sujauttaisi koululle käden käänteessä.

Eiköhän Pälkäneellekin voitaisi tilata ajoissa kelkkakaistamerkit ja puolittaa vanerin palalla koneiden hiekoitusleveys tulevana talvena.

Tasa-arvoa kuntaan