Apulanta kirkastaa 19. kertaa

Yhdeksännentoista Kirkastusjuhlakeikkansa kesällä tekevän Apulannan nimi oli itseoikeutetusti mukana, kun Aitoon VPK julkaisi osan ensi kesän esiintyjistä.

Apulannan ja Kirkastusjuhlien symbioosi sai alkunsa kesällä 1997. Useimpina vuosina bändi on huipentanut juhlat maanantai-illan viimeisenä esiintyjänä. Yleisön pyynnöstä ja järjestäjien iloksi Toni, Sipe ja Wille saapuvat jälleen kesällä toiseen kotiinsa eli Aitoon Honkalaan.

Yhtye on ajankohtainen ja kovassa iskussa. Heinolan hitti-ihme aloitti vuotensa kahdella loppuunmyydyllä areenakeikalla, joissa nähtiin suomalaisittain poikkeuksellinen lavashow. Yhtyeen keulahahmo Toni Wirtasen kyvyt sekä biisintekijänä että tulkitsijana tulivat tutuksi Vain elämää -televisiosarjassa.

Samassa ohjelmassa mukana ollut Samuli Edelmann nähdään myös Aitoon kesäfestareilla. 1990-luvulta alkaen monipuolista muusikkouraa luonut Edelmann on aiemmin keikkaillut kesäfestareilla harvakseltaan. Mahtavasta lavakarismasta tunnetun solistin tuorein Mahdollisuus -levy myi syksyllä heti ilmestyttyään kultaa.

 

Peruskivi Popeda ja energinen Sanni

Arttu Wiskari (vasemmalla) duetoi kesän 2012 Kirkastusjuhlilla Juha Metsäperän kanssa. Tulevana kesänä Aitoon oma mies esiintyy Honkalassa omalla keikalla

Aitoon Kirkastusjuhlat järjestetään 4.–6. heinäkuuta. Ohjelma on entiseen tapaan monipuolinen kattaus suomirockin kärkinimiä. Kirkkareiden kulmakiviin lukeutuu Popeda, joka tekee välivuoden jälkeen odotetun paluun juhlille.

Legendojen lisäksi juhlilla on nähty myös takavuosikymmenten nostalgianimiä: lavalle kipuavat M.A. Numminen ja Pedro Hietanen.

Tulevaisuuden tähtiin lukeutuu Sanni, joka riisui viimevuotisella Kirkastus-debyytillään aseista paatuneimmankin rokkipoliisin. Lähes kotikylän esiintyjäksi lasketaan Arttu Wiskari, jonka vaimo on aitoolainen Pauliina Hyöki.

 

Maalaishenkisiä heviklassikoita

Kirkastusjuhlat esitteli jo kolme vuotta sitten hillittömän hillybillybändin, jonka versio AC/DC:n Thunderstruckista on nyt kerännyt toistakymmentä miljoonaa katsojaa Youtubessa. Nettimenestyksen siivittämänä Steve’n’Seagullsia revitään kesällä Keski-Euroopan suurille raskaan musiikin festareille. Niiden lomassa viisihenkinen bändi esittää heviklassikoita banjoilla, viuluilla ja lusikoilla myös Aitoossa.

Kirkastusjuhlien ohjelmisto täydentyy kevään aikana. Karkelon uudet nettisivut ovat avautuneet osoitteessa www.aitoo.fi ja ennakkolipunmyynti alkaa maaliskuun alussa.

Kirkastusjuhlat on Sydän-Hämeen suurin kesätapahtuma. Se kokoaa lähes 10 000 kävijää pieneen maalaiskylään. Talkooväen suurella sydämellä järjestämä juhla tunnetaan omaleimaisesta ja maalaishenkisestä meiningistään.

 

Kirkastusjuhlien ikisuosikki Popeda melskaa Honkalassa jälleen ensi kesänä.
Jos Apulanta esiintyy Kirkastusjuhlilla kesällä 2031, yhtye nousee legendaarisen Handen Humpan rinnalle useimmin Aitoon kesäfestareilla esiintyneenä yhtyeenä. Päivätanssien vakionimi Handen Humppa soitti Kirkastusjuhlilla vuodesta 1973 alkaen 35 kertaa peräkkäin. Apulannan vuonna 1997 alkanut putki ei ole aivan ehjä, sillä yhtye ei keskeyttänyt keikkataukoaan Kirkastusjuhlien vuoksi. Vahinko otettiin kuitenkin takaisin seuraavana vuonna, jolloin yhtye soitti kahtena iltana. 

 

Viime kesän Kirkastusjuhlilla hurmannut Sanni osoitti kuuluvansa tulevaisuuden tähtiin. Artisti saapuu Honkalaan myös tulevana kesänä.