Islanninhevoskilpailuista tuli supersuosittu urheilutapahtuma

Pälkäneläisen Islanninhevosystävät Alsaela ry:n järjestämästä Talvi Cupista on tullut yksi eteläisen Suomen suosituimmista askellajikilpailuista. Kolmatta kertaa järjestettyyn kolmiosaiseen ratsastuskilpailuun on tänä talvena osallistunut ennätysmäärä ratsukoita.

− Maanantaina ilmoittautumisten päätyttyä laskin, että tänä talvena cuppiin osallistuu kaikkiaan 190 ratsukkoa, sanoo Alsaelan kilpailuvastaava Johanna Niemi.

Talvikaudella islanninhevosratsastajille on melko vähän kilpailumahdollisuuksia. Alsaelan harjoituskilpailuissa on aina kolme virallista tuomaria, joten kilpailijat saavat ammattimaisen arvion siitä, missä kehitysvaiheessa ovat.

Islanninhevospiireissä ilmaus ”mennään Pälkäneelle” tarkoittaa tätä nykyä osallistumista talvisiin kilpailuihin, joiden järjestelyt ovat kisaajien ja huoltojoukkojen mieleen aina taitavasta liikenteenohjauksesta runsaaseen puffettiin. Myyntivalikoimista erityisesti grillimakkarat, kahvi ja aina voiton tuovat arvat ovat suosiossa.

− Hyväpohjainen maneesi ja osaavat tuomarit houkuttavat Alsaelan kilpailuihin huippuratsastajiakin ja monia harrastajia pitkienkin matkojen takaa. Tänä talvena jokaisessa cupissa on nähty monia maajoukkueratsastajia ja esimerkiksi viimekesäinen juniorien PM-mitalisti Nicole Hiltunen, kertoo Niemi.

Nicolen ja 63 muun islanninhevosratsukon suoritukset nähdään ensi lauantaina Merikarin maneesilla Äimäläntien varressa. Kolmiosaisen cupin ratkaiseva kilpailu käydään kello 10-15. Kisoihin on vapaa pääsy ja paikalla on puffetti. Kuulutuksissa kerrotaan kilpailun kulusta myös niille katsojille, jotka eivät lajia tunne.

 Kati Leppälahti

 

Alsaelan Talvi Cupeja on järjestetty kolmena talvena ja tapahtuma kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Kuva joulukuulta 2013. Kuva: Peppi Leppälahti