Kisarantaan kärkinimi Australiasta saakka

Pat Capocci ei ole ennen Suomessa esiintynyt. Ensi heinäkuussa hän paiskoo yhtyeineen räväkkää rockabillylle vivahtavaa rhythm and bluesiaan Kisarannassa.

Ensi heinäkuussa neljättä kertaa järjestettävä Racecoast Rockin’ Fest -tapahtuma on julkistanut esiintyjälistansa, ja kelpaa sitä totta vie esitelläkin. Kangasalan Kisarannassa pippaloitava festari on vakiinnuttanut paikkansa vuodenkierron merkittävimpien kotimaisten rockabillybileiden joukossa, joten nyt uskalletaan satsata entistäkin hulppeammin.

– Lyötiinhän tuon paikan pyörittäjän kanssa 15 vuoden kättä päälle –sopimus viime kesänä, Fest-moottori Iikku Riepponen heläyttää.

– Ihan vakavasti puhuen, kyllä viimevuotinen lähes 700 kävijän yleisömäärä antoi nyt pelivaraa entistäkin kovemman esiintyjäkaartin hankkimiseen. Kentältä on tullut paljon palautetta, jonka mukaan kyseessä olivat ”vuoden parhaat bailut”, niin mukavin odotuksin tässä eteenpäinkin mennään. Ei hirvitä lennättää pääesiintyjää paikalle Australiasta saakka. Oman kiitoksen ansaitsevat myös lukuisat tapahtumamme sponsorit.

Lauantain 11.7. Kisarannassa tosiaan huipentaa australialainen rockabillyvivahteisen rhythm and bluesin ketterä sanansaattaja Pat Capocci. Riepponen toki myöntää, että sama mies oli listalle mielessä jo aiemminkin, mutta vasta ensi kesälle aikataulut saatiin sopimaan yksiin.

– Kyseessä on alan suurimpia festareita ympäri maailmaa kiertävä artisti. Varma nimi, joka kannattaa tuoda maapallon toiselta puolen Eurooppaankin esiintymään, Riepponen sanoo.

 

Faulkner on countrympi

Capocci ei ole aiemmin Suomessa vieraillut. Kangasalan roots-bakkanaali kulkee kaikkiaankin sellaisen juhlan maineessa, ettei sinne raahata niitä rockabillaajia, jotka tuppaavat soittelevan täkäläisissä kekkereissä harva se kuukausi.

– Ruotsalainen Domestic Bumblebees on joskus Suomessa esiintynyt, mutta ei ole mitään vakivieraita sekään. Tyylillisesti suhteellisen lähellä Pat Capoccia oleva porukka. Trion jokainen jäsen tekee myös soolokeikkaa toisinaan. Todella lahjakkaista kavereista muodostuva super-kokoonpano siis kyseessä.

Neljännen Racecoast Rockin’ Festin esiintyjiin lukeutuu myös saksalaistunut britti Bubba J. Faulkner, joka edustaa kemujen country-osastoa. Hänkin on jo pitkään ollut kovaa valuuttaa kansainvälisissä juurimusiikin suurtapahtumissa. Espanjalainen Sun Rockets tiedetään puolestaan vahvaksi hot rod rockabillyn paiskojaksi.

– Vasta genren mestaruussarjaan on sen sijaan nousemassa saksalainen Carolina & Her Rhythm Rockets.. Tutustuin porukkaan taannoin Englannissa Rockabilly Rave –festareilla ja olin aivan myyty. Ei ihme, että bändin levy-yhtiö tekee tällä hetkellä rutkasti töitä tämän ryhmän eteen, Riepponen suitsuttaa.

Kotimaista väriä Kisarannassa pitää esillä Savoy Deluxe & Hillbilly Allstars. Se soittaa oman settinsä ja lisäksi säestää Bubba J. Faulkneria.

 

Pitkä letka jenkkiautoja

Kisaranta on toiminut Riepposen mukaan bilepaikkana mukavasti. Alueella piisaa telttailu- ja asuntovaunuilulääniä niille, jotka viihtyvät paikalla koko viikonlopun.

– Ensi kesänä leirintäalueelle tuodaan kyllä bajamajoja. Viime kesänä kiinteistön wc-tilat pakkasivat ruuhkaantumaan. Muuten mitään ihmeellistä ei ole tullut ilmi.

Rockin’ Festissa on tuttuun tapaan tarjolla myös tanssin opetusta sekä alan levy- ja vaatemyyntiä. Lisäväriä tapahtumaan tuo se, että alueelle lipuu Kangasalta pitkä jenkkiautojen letka illansuussa. Viime vuonna autoja oli mukana jo satakunta.

– Joka vuosi on syytä ottaa myös jotakin uutta sisältöä ohjelmaan. Tällä kertaa se on rockabillyyn hurahtaneiden hiustyylit läpikotaisin tunteva parturi-kampaaja. Tamperelainen Scissor Sister tulee paikalle tarjoamaan asiantuntevat palvelunsa, Riepponen kertoo.