Tiet ovat ELY-keskuksen vastuulla, Destia on vain laskuttava välikäsi

Nimimerkki Liukkaan kelin kuski kirjoitti, että teiden vaarallisen huono kunto on Destian, eikä urakoitsijan syy (SHL 4.3.). Taas haukuttiin väärää puuta. Ei Destia ole kuin rahastava välikäsi.

Tiet ovat ELY-keskuksen vastuulla. Se kilpailuttaa niiden hoidon ja päättää, koska auramiehet lähtevät liikkeelle.

Destia on voittanut näillä seuduilla isojen teiden hoitokilpailun, mutta se ei itse auraa juuri mitään. Destia on myynyt auravehkeensä, sillä se keskittyy rahakkaampaan soran kärräämiseen, jota ei tarvitse tehdä auraamisen tapaan öiseen aikaan.

Kun ELY-keskus kilpailutti kuoppien ja reikien täyttämisen, Destiaa ei ollut kisassa edes mukana. Reikien paikkaaminen kuuluu RCC:lle. Sen miehet käyvät pudottamassa valuasfalttia monttuun, mutta eivät tee yhtään mitään muuta. Ja reikien paikkaajat tulevat paikalle vain silloin, kun niistä ilmoitetaan Tienkäyttäjän linjaan eli numeroon 0200 2100.

Destian aliurakoitsijat puolestaan lähtevät auraamaan ja suolaamaan silloin kuin ELY-keskus niin sanoo. Muuten kuski ei saa palkkaansa. Tiedän, että monesti aurakuskien pitää itse soittaa ja ilmoittaa, että tiellä on monta senttiä lunta tai sileä, jotta sieltä soitettaisiin heidät liikkeelle.

Teiden hoitoon on rakennettu samanlainen tilaaja-tuottajamalli kuin sairaaloihinkin. Lopputulos on se, että kaupungissa on talo täynnä valkokaulusväkeä, jotka pitävät toistensa kanssa palaveria ja laskuttavat toisiaan. Mutta aura-autoja ja lääkäreitä on entistä vähemmän. Tiet ovat hengenvaarallisessa kunnossa, eikä lääkäriin pääse.

Oikeaa kritiikkiä, väärä osoite

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?