Tuoreet Suomen mestarit EM-kilpailuissa

Kangasalan Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilä ja Mika Heikkilä edustavat Suomea Hollannin Arnheimissa pidettävissä ilma-aseiden Euroopan Mestaruuskilpailuissa 2.–8. maaliskuuta. Heikkilät voittivat Suomen mestaruudet Jurvassa helmikuun puolivälissä pidetyissä SM-kilpailuissa. Kymppi-64 voitti kisoissa miesten joukkuekilpailun normaali- ja sekajuoksuilla. Voitokkaassa joukkueessa mukana Tomi-Pekan lisäksi olivat Jani Suoranta ja Sami Heikkilä.

Veljeksistä Tomi-Pekka Heikkilä kilpailee miesten sarjassa. Hän sanoo, ettei Suomen mestaruus tullut yllätyksenä – ja henkilökohtaista mitalia lähdetään myös Hollannista hakemaan.

– Valmistautuminen matkaa edeltävinä päivinä hoidetaan mahdollisimman hyvin ja paikan päällä tehdään omien toimiviksi todettujen rutiinien mukaan. Tällöin tekeminen pysyy omalla tasolla. EM -kilpailuita kohti lajiharjoittelua eli itse ammunnan määrää olen lisännyt aiempiin vuosiin nähden huomattavasti, kun koulu on sen mahdollistanut, hän kertoo.

Poikien sarjassa kilpaileva, helmikuun lopussa 19 vuotta täyttänyt Mika Heikkilä lähtee kilpailuihin yhtä lailla tavoitteenaan henkilökohtainen mitali. Heikkilän mukaan oman kilpailun hoitaminen hyvin tekee myös joukkueen eteen paljon.

Tämän kauden hän on harjoitellut mahdollisimman laadukkaasti, vaikka ei kaikille leireille ole abivuoden kiireiltä ehtinyt.

– Jurvan SM-kisojen viikolla olivat penkkarit, joten lähtökohdat kilpailuun olivat tavallista haastavammat, mutta fyysisen puolen heikkoudet korvasin palavalla voitonhalulla. Pitkäjänteisen harjoittelun kautta menestystä on tullut, mutta muiden tuloksista ei pidä välittää, hän pohtii.

Molemmat veljekset ovat keskittyneet hakemaan kehitystä henkisellä puolella. eli parantamaan kilpailutilanteen hallintaa. Mika Heikkilä sanoo, että menestymisen ohessa itsensä voittamisen tunne on juuri se, mitä EM -kilpailuista haetaan. Kaksikko lupaa pitää kisoja seuraavia ajan tasalla esimerkiksi Team Runnareiden Facebook-sivulla.

Jani Suoranta

SM-kisoissa voittoisat Heikkilät hakevat menestystä nyt Hollannista Suomen väreissä. Kuva: Sami Heikkilä.

 

10m liikkuvan maalin SM Jurva 14.–15.2.2015.
Kymppi-64:n ampujien tulokset:

Normaalijuoksut.

Sarja M: 1) Tomi-Pekka Heikkilä 575, 2) Jani Suoranta 571, 7) Sami Heikkilä 560, 19) Kari Koskinen 514.

Sarja M20: 1)  Mika Heikkilä 544.

 

Sekajuoksut.

Sarja M: 1) Vesa Saviahde Pohjois-Hämeen Ampujat 384, 2) Tomi-Pekka Heikkilä 378 (uusinta 58), 3) Jani Suoranta 378 (uusinta 56), 6) Sami Heikkilä 373, 18) Kari Koskinen 332.

Sarja M20: 1) Mika Kinisjärvi Lapin Ampujat 378, 4) Mika Heikkilä 357.