Koskela kunnossa MM-kisojen alla

Sami Koskela kilpailee MM-kisoissa erikoistekniikkamurskauksessa ja voimamurskauksessa. Viime syksynä hän esitteli lajia Pälkäneen harrastemessuilla.

Aitoo taekwon-don ykkösnyrkki Sami Koskela kävi SM-kisoissa kuittaamassa itselleen MM-kisapaikan. Koskela vei näytöstyyliin erikoistekniikkamurskauksen mestaruuden ja sijoittui voimamurskauksessa kolmanneksi.

Koskela valittiin MM-kisaedustajaksi molempiin lajeihin. Lisäksi hän kilpailee Italiassa joukkuekisassa.

Lajin nestoreihin kuuluva Koskela voitti erikoistekniikkamurskauksen maailmanmestaruuden kaksi vuotta sitten. Lisäksi kangasalalaislääkärillä on leipälajistaan EM-hopea ja kolme EM-pronssia.

Koskela on treenannut ahkerasti, sillä silmissä siintävät ensi vuoden kotikisat. SM-kisoissa telineiden korkeudet eivät olleet kansainvälistä tasoa, ja Koskela suoritti kaikki tekniikat puhtaasti. Mies on kovassa kunnossa, sillä treeneissä hän on murskannut etuhyppypotkulla 280 sentin korkeuteen kiinnitettyjä lautoja. Nuoruusvuosien ennätys on vain viisi senttiä parempi.

16-vuotias Akusti Naulapää kilpaili SM-kisoissa liikesarjoissa. Maajoukkueen portteja kolkutteleva punavyö kukisti monta mustavyötä, muttei yltänyt aivan mitaleille.

Juniorit ja mustaa vyötä vasta tavoittelevat harrastajat kilpailivat SM-kisojen yhteydessä omassa Helmicupissaan. Aukusti Naulapää vei voiton sekä ylempien värivöiden liikesarjoissa että oman luokkansa otteluissa.

Flunssaisena otellut Eija Forström ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta selvisi silti naisten hopealle. Lisäksi hän kilpaili voimamurskauksessa. Ahkerasti treenannut ja isoin askelin kehittynyt Saska Gröndahl otti ensimmäisen kisavoittonsa värivöiden raskaan sarjan ottelussa.