Tomi-Pekka Heikkilälle ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali

Tomi-Pekka Heikkilä ja ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali miesten sarjassa. EM-pronssi kaulassa on helppo hymyillä. Kuva: Lassi Palo

Tomi-Pekka Heikkilän pitkäaikaisesta unelmasta tuli totta viime perjantaina, kun mies tähtäsi ilma-aseiden EM-kilpailuissa pronssia.

– Fiilikset on tällä hetkellä aika katossa. Vuosien työ tuotti vihdoin henkilökohtaisen mitalin miesten sarjassa. Monta kertaa olen ollut hyvin lähellä onnistua, mutta nyt sain vihdoin itsestäni kaiken irti. Ei siis voi olla muuta kuin tyytyväinen, kangasalalaisen Kymppi-64:n ampuja mietti Hollannin Arnhemissa käytyjen kisojen jälkeen.

Sekajuoksujen finaalista muodostui varsinainen jännitysnäytelmä, sillä mitalisijoitukset ratkottiin vasta tiukassa uusintakisassa. Heikkilä, Ruotsin Emil Martinsson ja Unkarin Laszlo Boros uusivat kultamitalista: kaikki ampuivat peruskilpailussa tuloksen 385. Martinsson oli uusinnassa tarkin tähdättyään 20 pistettä. Borosin tulos oli 19, ja Heikkilän 18 pistettä.

Heikkilän mitalinmakuisen päivän täydensi joukkuekisan voitto. Suomea edustivat Heikkilän lisäksi Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) ja Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar). Lähdekorpi tähtäsi peruskilpailussa tuloksen 378 ja Holmberg 377. Eroa joukkuekisan kakkoseen Venäjään kertyi kuusi pistettä.

Kangasalalaiset pääsivät mitaleille myös poikien sarjassa, jossa Suomen riveissä ampunut Kymppi-64:n Mika Heikkilä nappasi poikien normaalijuoksuissa joukkuekultaa ja sekajuoksuissa joukkuehopeaa.