Anna Tapion koulun kevätkonsertin tuotolla ehkäistään nuorten syrjäytymistä

Anna Tapion koulu 75-vuotis kevätkonsertti järjestetään Aitoon Honkalassa 1. huhtikuuta kello 18. Konsertissa esiintyy Anna Tapion koulun nykyisiä ja entisiä oppilaita sekä koulun opettajia.

Ohjelmistosta löytyy kaikille jotakin. Luvassa on muun muassa W.A.Mozartin pianokappale Turkkilainen marssi ja kantelemusiikkikappale Labyrintti.  Anna Tapio sisters –yhtye laulaa What a wonderful world-  ja Elämän sain soimaan -kappaleet, ja Hatanpään lukion musiikkilinjan entiset annatapiolaiset esittävät muun muassa  Robinin Onnellinen-kappaleen  ja Christina Perrin Jar of heartsin.

Oopperalaulaja Jari Saarman vastaa oopperaosuudesta ja tapahtuman juontamisesta.

 

Oma vahvuus esiin

Aitoon Honkalan konsertin lisäksi 18.12. pidetään konsertti Pälkäneen kirkossa. Molempien konserttien tulot käytetään kerhotoiminnan kehittämiseen. Anna Tapion koulun rehtori Elisa Torvisen mukaan kerhotoiminnalla lisätään nuorten aktiivisuutta ja estetään syrjäytymistä.

– Anna Tapion koulun tavoitteena on, ettei yksikään koulun nuori syrjäytyisi.  Siksi nuoren syrjäytymisen ehkäisemistä ja pahoinvoinnin vähentämistä painotetaan erityisesti koulun juhlavuonna.  Tavoitteenamme on auttaa niitä nuoria, jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Usein heillä on sosiaalisia ongelmia, elämän hallinnan puutetta ja passiivisuutta, jotka ovat periytyneet yli sukupolven.  Yritämme saada heidät mukaan kerhotoimintaan. Harrastuneisuus ja osallisuus on hyvä keino lisätä hyvinvointia.

Anna Tapion koulun yksi tehtävä on lisätä nuorten elämänhallintaitoja sekä motivoida oppilaita koulutukseen ja työelämään. Koulussa yritetään löytää jokaiselle oppilaalle oma vahvuusalue ja sitä kautta kehittää oppilaan minäkuvaa.  Oppilaaseen luodaan uskoa luottaa omaan kykyynsä selvitä elämässä omin avuin.

 

Anna Tapion koulun kevätkonsertti Aitoon Honkalassa 1. huhtikuuta kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy.