Mummi, ollaan vaan

Kaupunkilaisessa päiväkodissa hoitajat päättivät yhtenä päivänä, että pidetään oikein perinteinen leikkipäivä ja annetaan lasten päättää; joko kotileikkejä tai mitä muuta mukavaa ja olivat varautuneet tuoden mukanaankin leikkitarvikkeita.

Lapset innostuivat: ”Joo, mennään ruuhkabussia”. Niin he hätäisesti katsoivat kelloa ja ryntäsivät huoneen nurkkaan ja pian sieltä takaisin. (Sitä oikeasti oli meno aamuin ja iltapäivisin).

Hoitaja kertoi, että he tippa silmässä hämmästyivät; tällaistako on lasten mielileikki ja luovuus.

Yksi mummo kertoi varautuneensa monenlaiseen. Hän oli ottanut etukäteen selvää lasten päivän tapahtumista, kun sai lapsenlapsen luokseen päiväksi. Esittäessään kysymyksensä, lapsi katsoi häntä silmiin ja sanoi: ”Mummi, ollaan vaan.”

Niin he olivat; mummo luki lastenkirjoja ja heillä oli hyvä, rauhallinen päivä, joka antoi varmasti molemmille hyvän olon.

 

Maalaismummu