Altti Helminen pilkki kotagrillin

Neljänneksi tuleminen ei yleensä ilahduta, oli kyse mistä tahansa kilpailusta. Pajulanjärven pilkkikisa teki tähän poikkeuksen, sillä siellä neljänneksi painavimman kalasaaliin nappaaminen merkitsi samalla pääpalkintona olleen kotagrillin voittamista.

– Saattaa olla kodan rakentaminen edessä, grillin saamisesta iloinnut Altti Helminen tuumaili.

Uudelle grillille löytyy käyttöä Helmisen mökillä Pajulanjärven rannalla. Noin 900 euron arvoinen palkinto irtosi 1580 gramman tuloksella.

Suurimman kalasaaliin, 3128 grammaa, punnitutti Tauno Virtanen. Lauantaina pidetyssä kisassa suurimman kalan, 256 grammaa painaneen ahvenen nosti Jouni Virola. Lasten sarjan voitto meni Mikko Hakalalle.

 

Ahti kitsaana

Pajulanjärven jäällä taitojaan testasi ja onneaan koetti runsaat 40 pilkkijää, jotka saivat saaliikseen pääasiassa pikkuahvenia. Moni palasi kevyen pussin kanssa punnituspaikalle Touhulaan.

– Tuuli tämän vie mennessään, 36 grammaa, vitsaili punnitsijan virkaa hoitanut Petri Täyrönen yhdestä päivän kevyimmästä tuloksesta.

Vielä laihempi saldo oli Heikki Karisella, joka joutui lähtemään kaksituntisen yrittämisen jälkeen jäältä tyhjin käsin kotiin.

– Ei ole saatu yhtään mitään, ensimmäisen kerran Pajulanjärvellä pilkkinyt mies totesi.

Karisen seurana oli puoliso Elisabet Kankaanpää, joka oli lähtenyt jäälle mukaan odottelemaan pariskunnan jo ohi lasketun ajan menneen vauvan syntymää.

 

Lämpö karsi lajeja

Pilkkikisa oli osa Vehkajärvellä pidettyä Touhulan Tulet –talvitapahtumaa. Leudon sään ja lumien sulamisen takia muut pakkaseen ja lumeen sidotut lajit moottorikelkkojen kiihdytyskisoista ja hiihtokilpailuista lähtien jouduttiin karsimaan pois ohjelmasta.

Aurinkoa ja keväisen lämmintä säätä oli tarjolla kaikille. Niistä ja Touhulan ulkokeittiön antimista oli lähtenyt nauttimaan seurue, johon kuuluivat Ulla ja Ilari Hannunen, heidän tyttärensä Heidi Sharma, vävy Shiv Sharma ja pikkuinen tyttärentytär Sonia Sharma.

– Kaunis päivä houkutteli mökille. Naapuri siellä tiesi, että Touhulassa on tällainen tapahtuma, he kertoivat nauttiessaan vastapaistetuista lätyistä ulkopöydän ääressä.

Pajulanjärven rannalla suvun mökillä käy nyt jo Sonia-tytön edustama neljäs sukupolvi, sillä lomapaikan rakentaminen alkoi 50 vuotta sitten Ilari Hannusen ollessa pieni poika. Vehkajärven Mansikkajuhlista on muistoja niin isällä kuin tyttärelläkin.

– Lapsena osallistuin Mansikkajuhlien juoksukilpailuihin, Ilari Hannunen muisteli.

– Minäkin kilpailin ja jäin aina viimeiseksi, Heidi Sharma täydensi.