Toivotaan, toivotaan…

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Vaalikuumeen noustessa kaikki hyväksyttävät keinot oman puolueen menestyksen takaamiseksi otetaan käyttöön.

Kokoomus otti parhaan lähdön puheenjohtajan ja pääministerin tehtävistä vaalikentille kirmanneen Alexander Stubbinkutsuessa puolueen ja ehdokkaan itsensä kannustajaksi kemistin, Saksan liittokansleri Angela Merkelin.

Merkel on Euroopan poliittinen johtaja ja ansaitsee suuren julkisuuden. Toisin oli takavuosina CDU:n silloisen johtajan Helmut Kohlin  vieraillessa Suomessa. Hän oli Kokoomuksen puheenjohtajan Ilkka Suomisen vieraana. Kohl esiteltiin meille muutamille Suomisten kotona Ruoholahdenkadulla. Vaaleja ei ollut jääty odottamaan. Kohlin ei tarvinnut kuljeskella kauppakeskuksissa eikä soitella äänestäjien ovikelloja.

Paavo Lipposen pääministeriksi pyrkimistä kävi kannustamassa Ruotsin pääministeri Göran Persson. Hän kuunteli Itäkeskuksessa Keskustan vaalitilaisuutta ja kävi kysymässä, miksi Suomessa vaalit eivät juuri muuta voimasuhteita niin kuin Ruotsissa on tapana. Viime eduskuntavaalien aikana tuota kysymystä ei tarvinnutenää esittää.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ehätti kutsua vaaliveturiksi vanhan ay-kaverinsa Stefan Löfvenin. Porvoo eli Rinteen ja hänen vaimonsa vaalipiiri on valittu kokoontumispaikaksi. Gammelbackanasukkaat ja saavat varautua yllätysvierailuun. Rkp pääsee demareiden siivellä parrasvaloihin, sillä puolet porvoolaisista haluaa puhua ruotsia.

Keskustassa mietitään kuumeisesti jonkun yllättävän keskustahenkisen kuuluisuuden kutsumista. Ehdolla ovat kuuluisat keskikenttämiehet Lionel Messi ja Christian Ronaldo. Puheenjohtajan puutteellisen kielitaidon takia kutsut ovat toistaiseksi esittämättä.

Vihreitten toivelistalla on Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore. Hän on julkaissut äskettäin kirjan ”The Future”(Tulevaisuus). Vierailun tuloksena meneillään olevaa Eduskuntatalon remonttia voitaisiin tarkistaa kattamalla rakennus aurinkopaneeleilla ja jokaisen puolueen nimikkotuulimyllyllä. Tässä tapauksessa ei tarvitsisi miettiä edes jälleenmyyntiarvoa, sillä ostajat suomalaiselle demokratialle ovat vähissä.

Vasemmistoliitolla on vaikeuksia vauhdittajan valinnassa. Venäjästä on tullut oikeistolainen yhteiskunta eikä sieltä enää apua saa. Putininkin puolue on Kokoomuksen veljespuolue, jonka johtajalla saattaa olla hyvää aikaa vasta seuraavien vaalien alla.¨Timo Soini hykertelee tyytyväisenä. Puolueen uuden jytkyn takuumieheksi odotellaan Timon uskonveljeä paavi Franciscusta. Kristillinen liitto odottelee Jeesuksen uutta tulemista Riihimäelle, mutta taitaa haaveeksi jäädä.