Sami Heikkilälle ilmahirven SM-kultaa

Päivän parhaan on helppo tuulettaa. Mestaruuspytyn lisäksi Sami Heikkilä kuittasi kisoista itselleen 30 06 Weatherby Vanguard -hirvikiväärin.

Sami Heikkilä ampui ilmahirven Suomen mestariksi sunnuntaina Suomen Metsästäjäliiton SM-kilpailuissa Maaningalla. Metsästäjäliiton kilpailuissa ampujat edustavat liiton eri alueita.

Heikkilän peruskisan tulos 188 oikeutti uusintaan, jossa vastassa olivat tuttuakin tutummat nimet eli mestaruutta puolustanut Pohjois-Hämeen Vesa Saviahde sekä Uudenmaan Krister Holmberg. Uusinnassa Heikkilä ampui 19, Saviahde 18, ja Holmberg 17 pistettä.

– Nämä 10+10 -laukauksen ilmahirven ja -luodikon SM-kisat ovat aina todella jännittäviä. Sarjat ovat niin lyhyitä, ettei virheisiin ole juurikaan varaa. Alkukisassa jännitys pääsikin liikaa päälle ja tulos oli heikohko 92. Loppukisassa yrittäminen ja uskallus olivat jo ihan eri luokkaa, ja tulos 96 sinetöi kokonaistuloksen 188. Ratkot kokeneiden ”Veskun” ja ”Nallen” kanssa ovat aina tosi jännittäviä. Olo olikin oman onnistuneen suorituksen jälkeen aivan jäätävän onnellinen ja helpottunut, Heikkilä kertasi.

Kangasalalainen Tomi-Pekka Heikkilä ampui viidenneksi tuloksella 187 ja Jani Suoranta puolestaan kahdeksanneksi tuloksella 186. Sarjassa ampui kaikkiaan 80 kilpailijaa.

Heikkilälle myös uusi ase

Sunnuntain kilpailussa oli mukana mukavaa ekstraa, sillä parhaalle ilmahirven ampujalle oli luvassa 30 06 hirvikivääri. Uudesta aseesta pääsivät

Pohjois-Hämeen piiri vei jälleen kerran ilmahirven joukkuekilpailun voiton. Joukkueessa ampuivat Jani Suoranta, Jarmo Pyyhtiä, Vesa Saviahde, Tomi-Pekka Heikkilä, Sami Heikkilä, Antti Liuttula, Hannu Valkila, Matti Suoranta, Ari Lindstedt ja Jukka-Pekka Jokela.

ampumaan Heikkilän, Saviahteen ja Holmbergin lisäksi Lapin Mika Kinisjärvi. Heikkilän hermo piti parhaiten, ja ampuminen oli varmaa myös tässä kisassa, joten kangasalalainen kuittasi Maaningasta itselleen mestaruusmitalin lisäksi myös uuden hirvikiväärin.

– Fiilikset olivat sunnuntaina tosi korkealla – vihdoinkin onnistuminen tähänkin talveen! Nyt jaksaa taas painaa täysillä kohti kesäkautta, Heikkilä totesi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?