Hemmotellut katsojat

Suomalaista televisioyleisöä hemmotellaan aivan mainiolla viihdetarjonnalla. Meillähän on riveissämme maailman hauskin henkilö Ismo Leikola. Hän pitää katsojia sietämättömässä jännityksessä illasta iltaan, sillä vitsi, jolla hän voitti maailmanmestaruuden, on edelleen salattu suomalaisilta.

Toistaiseksi hauskinta on se, että Leikola mumisee vuodesta vuoteen samoissa, vieläkin resuisemmissa vaatteissa kuin toinen suursuosikki Ville Haapasalo.

Ville palkittiin muutama vuosi sitten venäläisen metsästyselokuvan pääosasta tuon maan parhaana miesnäyttelijänä. ”Käki” -elokuva nosti tämän alkuaan täysin venäjän kieltä taitamattoman lahtelaisen jääkiekkoilijan sellaiseen suosioon, että se sai minunkin parkkiintuneen nahkani värisemään.

Kun Ville oli lähdössä Pietarin asemalta ensimmäisen kerran lomalle Suomeen, koko valtava asema-alue täyttyi tuhansista ihmisistä. Ville tuli sattumalta istumaan vastapäätäni ravintolavaunuun ja kun kysyin, oliko sattunut joku onnettomuus vai mistä tuo väenpaljous.

”En kehtaa sanoa”. Selvisi, että väki oli tullut Villeä saattamaan.

 

Aku Hirviniemi on niin ikään hyvin hauska ja monipuolinen esiintyjä. Hän saa kasvonsa aivan ihmeellisiin asentoihin. Hänkin käy välillä maailman äärissä kuvaamassa sikäläisiä erikoisruokia ja jos niitä ei aikataulusyistä näy, voi esitellä köyhyyttä. Se on kamalaa, että useimmilla mailla on heikompi luottoluokitus kuin Suomella.

Jaakko Saariluoma on kuin aikanaan Niilo Tarvajärvi. Erona on se, että Tarvajärvi syötti aina kaikki keksimänsä hauskat tarinat haastateltavan suuhun. Saariluoma esittää ne itse.

Tuollainen tapa on myös toisella lavakoomikolla, tukevalla Hedbergillä. Samat koomikot esiintyvät myös suosituissa elokuvissa, kuten Luokkakokouksessa. Elokuva on vapauttava kokemus. Siinä saa puhua katukieltä ja homoilla samalla tavalla alasti suihkussa kuin televisiossa Duudsonit.

Kevät huipentuu siihen, että parin vuosikymmenen takainen amerikkalainen televisiotähti David Hasselhoff on tullut Suomeen Sub -nimiselle kanavalle juontamaan kymmenkunta ohjelmaa parhaaseen katseluaikaan. Siinä saavat suomalaiset pakkoenglantia tarpeekseen.

Ruotsissa ohjelmaa jo testattiin. Parhaat palat jätettiin kuitenkin Suomeen. Meillä näytetään, kuinka komeasti Ritari Ässän hulppea ajopeli jyrähtää käyntiin. Ja jollei satu jyrähtämään, huoltoaika on jo varattu maan mainion Lasse Ritarin autokorjaamolta Pälkäneen keskustaajamasta eli Onkkaalan kylästä.

Uutuutena Hasselhoff esittelee mannekiinityttärensä, jonka kauneus perustuu reheviin XL-muotoihin. Liian laihat mannekiinithan Ranskan oikeuslaitos kielsi viime viikolla.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.