Muusikot ja tanssijat hurmasivat Sariolan yleisön

Sariolan koululla keväisin pidettävä oppilaskonsertti tarjoaa nuorille esiintyjille hienon tilaisuuden päästä näyttämään taitojaan ja osaamistaan yleisölle. Alun alkaen soittamiseen ja laulamiseen keskittynyt tapahtuma on viime vuosina laajentunut käsittämään myös tanssinumeroita.

–Konsertti sanana ei varsinaisesti kuvaa sitä, mitä nyt pääsemme näkemään ja kuulemaan, tilaisuuden avannut Tiina Uskalinmäki viittasi tanssiosuuksiin.

Tänä vuonna ohjelmassa oli peräti kolme tanssiesitystä. Ryhmissä oli kaikkiaan mukana yli 40 isompaa ja pienempää esiintyjää.

Tanssikerhon 0-2 –luokkalaiset tytöt pelmahtivat lavalle mustissa trikoissaan ja sifonkimekoissaan. Nämä tytöt hurmasivat yleisön esityksellään, johon sekoittui sopivasti jännitystä ja esiintymisen paloa tanssimisen riemuun yhdistyneenä.

Tanssikerholaisten musiikkina soi Frozenin Do you wanna build a snowman, johon Noora Virtanen oli tehnyt koreografian.

Kesäisiin rantatunnelmiin yleisön vei 3-6 –luokkalaisten showtanssiryhmä, jonka menoa tahditti elokuvamusiikki Surfs up. Kokonaisuuteen sopivat vaatteet poikien shortsiasuista tyttöjen hulmuavahelmaisiin puolihameisiin täydensivät iloisen vauhdikasta esitystä. Itse pahvista tehdyt värikkäät surffilaudat toimivat pisteenä iin päällä.

Noora Virtanen oli valmistanut koreografian myös tähän showtanssiryhmän esitykseen. Veera Petäjäniemen luomasta koreografiasta saatiin puolestaan nauttia Dancing Queens –tanssiryhmän esittämänä. Pocahonatas- ja Without you –kappaleiden tahdittamina tanssivat Sofia Anttila, Iida Joenranta, Janina Kataja, Suvi Sairiala ja Milla Kokko.

Myrskyluodon Maija soi komeasti

Kun viulistit Martta Holma, Anniriina Hänninen, Anni Kantola ja Iida Saarinen yhdistivät osaamisensa ja soittivat Myrskyluodon Maijan, niin musiikkia ymmärtämätönkin tiesi kuulleensa jotakin hyvin hienoa. Kaisa Holmalla ja Eerika Lumijärvellä vahvistettuna tämä ryhmä soitti vielä G.Fr. Händelin Finalen ja J.Hornerin Titanicin.

Martta Holman sooloesityksenä kuultiin vielä A.Komarovskin konsertto A-duuri. 1. osa ja Iida Saarisen sooloina E. Elgarin Salut d`amour ja F.Schubertin Mehiläinen. Mona Sainio soitti pianolla kappaleen Toggata and Fugue.

Kahdeksasluokkalaisten bändissä soittivat Anni Haavisto, kitara; Eemil Kuikka, koskettimet; Laura Lahtonen, kitara; Johannes Myllö, koskettimet; Jonna Nieminen, basso ja Viljo Vuorinen, rummut. Zombie-kappaleen lauloi Heidi Huuhtanen.

Koulunsa pian päättävien yhdeksäsluokkalaisten kappalevalinta, Time is running out, osui täysin kohdalleen, sillä se samalla oli onnistuneen konsertti-illan viimeinen esitys. Salin täyttänyt yleisö intoutui esitystä tahdittaneisiin taputuksiin, kun kymmenhenkinen bändi taituroi lavalla. Bändissä soittivat Eeva Hänninen, basso; Roni Ilomäki, sähkökitara; Nikke Karaksela, rummut; Reetta Kosonen, koskettimet; Joonas Korpela, sähkökitara; :Linda Ojala, kitara; Mona Sainio, koskettimet ja Ville Viitala, kitara. Laulusolisteina esiintyivät Erika Hampaala ja Irene Rajala.

Oppilaskonsertin järjesti Sahalahden koulujen vanhempainyhdistys yhdessä Sariolan koulun kanssa. Koulun oppilaat Tuuli Tiitola ja Evita Viitanen juonsivat tilaisuuden.