Liikkuvanmaalin SM-kilpailut Pitkäjärvellä ensi viikonloppuna

 

Tällaisella pt-maalilaitteella ammutaan Pitkäjärvellä viikonloppuna.

Ampumaurheiluseura Kymppi 64 järjestää tulevana viikonloppuna viime vuotiseen tapaan 10 metrin liikkuvanmaalin putoavan taulun SM-kilpailut Kangasalan Pitkäjärven liikuntahallilla. Lauantaina on vuorossa Suomen ampumaurheiluliiton kilpailu, sunnuntaina jatkavat Suomen veteraaniampujat.

Putoavissa tauluissa kaadetaan ampumahiihdosta tutuntyylisiä, mutta liikkuvia metallisia taululaitteita, kaatoreikä on huomattavasti pienempi, 11- 15 millimetriä kilpailijan sarjasta riippuen. Kilpailunjohtaja Matti Suoranta kiittelee seuran talkooaktiiveja.

– Kova viikonvaihde on tiedossa myös toimitsijoille. Uskon, että kilpailut hoidetaan rutiinilla mallikkaasti, Suoranta sanoo.

Kilpailuareena rakennetaan perjantai-illan aikana. Mestaruusjahti alkaa lauantaina ja sunnuntaina kello 9 alkukilpailuilla, minkä jälkeen päivät jatkuvat pudotusotteluilla.  Seurat tekevät yhteistyötä keskenään: tulevissa kisoissa ratalaitteita on lainattu Kuopiosta KAMS:lta ja tamperelaisesta P-HA:sta on toimitsijoita mukana kisajärjestelyissä.

Ilma-asekausi alkaa olla lopuillaan. Kisoihin ovat tulossa kaikki Suomen parhaat liikkuvanmaalin ampujat kilpailemaan mestaruuksista. Seuran omat ampujat ovat menestyneet talvikauden kisoissa hyvin.

– Uskon, että he taistelevat mitaleista näissäkin kisoissa, Suoranta sanoo.

Lauantaina kilpailijoita on noin 120 ja sunnuntaina noin 70. Kymppi 64:n kotisivuilta saa lisätietoja kisan aikatauluista. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.