Kampanja lisää liikettä välitunnilla

Kangasalan Pikkolan koulu on mukana yläkoulujen #MunLiike-ohjelmassa, jolla pyritään lisäämään välituntiliikuntaa. Kouluille tarjotaan aktivointivälineitä, -materiaalia ja -ideoita, jotka lisäävät liikettä ja saavat nuoret viettämään välitunnit ulkona kavereiden kanssa liikkuen.

Viime vuonna 62 koululla kokeiltuun ohjelmaan ilmoittautui tänä vuonna 145 yläkoulua. Kampanjakoululla koulutetaan 2500 oppilasta välituntiliikuttajiksi.

Viime vuonna koulut saivat ohjelman tueksi tuhansia jalkapalloja, tämän vuoden teema on frisbee.

– Frisbee on hauska ja monipuolinen väline, jolla voi tehdä muutakin kuin heittää perinteisiä heittoja. Sen kanssa syntyy liikuntaa ja kivaa tekemistä kuin huomaamatta, sanoo ohjelmasta vastaava Kimmo Nykänen valtakunnallisesta liikunta- ja urheiluorganisaatio Valosta.

Valo pyrkii kääntämään suomalaisten dramaattisesti vähentyneen liikkeen määrän kasvuun. Suomalaislapset ovat Euroopan aktiivisimpia liikkujia, mutta nuoret liikkuvat vähiten Euroopassa. Aktiivisuus romahtaa keskimäärin 15 vuoden iässä.

Valon lisäksi kuukauden mittaisessa koulukampanjassa on mukana Suomen Coca-Cola.

#MunLiike -ohjelma tuo yläkouluille liikkeelle kannustavia julisteita, ideavihkoja, aktivointikalentereita, tuubihuiveja ja liitokiekkoja. Sydän-Hämeestä kampanjassa on mukana Pikkolan koulu Kangasalta.