Keväisiä ajatuksia

Kevät on kaunista.

Kevät on ihmetystä täynnä. Se on täynnä pikkulintujen iloista sirkutusta. Näemme kuinka kevättuuli heiluttelee kauniisti koivunoksia joissa pian on lehdet. Kauniit ovat myös ihmisten ajatukset keväällä. Kevät on iloinen asia kuin lapsen leikki.

Kun on kevät, tiedämme, että kesän onni odottaa meitä.

Iloineen, riemuineen se odottaa tuloaan. Silloin aikuinenkin on kuin pieni lapsi odottaessaan askeleita uimarannalla. Onnellisin on se, joka voi keväällä suunnitella kasvimaan laittoa. Mitä siementä mihinkin laittaa. Kasvin siemen on ihme. Siinä on koko kasvi pienoiskoossa. Sitä voi siemenestä katsellessa meditoida.

Kevät tulee kuin lämmin tuulen henkäys kasvoihin tai lokin liito valkoisten pilvien alla.

Kevät on kuin hirvenvasan juoksu lehtometsikössä.

Talven murheet kevät pyyhkii pois ja antaa kevyen jalan askeleet.

Kevät on pelkän kiitoksen aikaa.

Juhani Vuorinen