Pääministeri kiinnosti Kangasallakin

Paikalliset kokoomusehdokkaat saivat eri puolilla Pirkanmaata vetoapua korkealta taholta, kun pääministeri Alexander Stubb vieraili muun muassa Pauli Kiuru ja Sofia Vikman vanavedessään myös Kangasalla. Enni Hatakkaa ja Amanda Nurmista kiinnosti erityisesti Suomen velkaantuminen.

– Pitääkö Suomen ottaa lisää lainaa? Amanda Nurminen ja Enni Hatakka kysyvät.

Vastaus alkaa sanoilla ”Muutaman vuoden ajan on pakko”, etenee tottuneesti perusteluista sopeuttamistoimiin ja päättyy yhteiskuvaan. Pääministeri Alexander Stubbin antama vastaus on kysyjien mielestä suhteellisen tyydyttävä.

– Hieman ympäripyöreä, mutta niin sen toisaalta tässä kohtaa vielä pitääkin olla, Nurminen arvioi.

Pääministeri Stubb jalkautui monien muiden kokoomuskansanedustajien kanssa Kangasalan keskustaan lauantaina osana Kokoomuksen vaalikiertuetta. Paikalle saapunut väkimäärä todisti ihmisten heräilevän talvihorroksesta sopivasti ensi viikonlopun vaalien alla – läheskään kaikki eivät olleet ruiskukkapuolueen tukijoita, ja Stubb joutui vastailemaan paikoin kipakoihinkin kysymyksiin. Erityisesti eläkeläisillä oli pääministerillä paljon asiaa.

– Kyllä hän kysymyksiini vastasi, mutta en enää ihan muista mitä hän sanoi, selvitti eräs Stubbin juttusilla olleista rouvista lähtiessään.

Puoluetaustasta riippumatta kaikille oli tarjolla sama viesti: kannattaa äänestää.

Lauantaina poliittista lisäsäpinää torin kulmille toivat myös perussuomalaiset.

Perussuomalaisten kansanedustaja Lea Mäkipää löysi lauantaina pysähdyspaikan Kangasalan torilta kirjaston läheltä. Samoilta sijoilta paikalliset perussuomalaiset olivat vetäytyneet K-kaupan luo.