Mestarien konsertti: Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuosi näkyy Pälkäneellä ensi viikolla

Pääosissa Kalevi Kiviniemi, Jukka Pietilä ja Jean Sibelius

Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuosi on koko Suomen juhlaa.

Pälkäneen kirkossa pidetään ensi viikon tiistaina säveltäjämestarin juhlakonsertti, jossa esiintyvät urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja Turun tuomiokirkon I kanttori, baritoni Jukka Pietilä.

Konsertin ohjelmassa ovat muun muassa Intrada, Surusoitto, Finlandia uruilla sekä yksinlauluja, kuten Ristilukki, Illalle ja Sydämeni laulu. Konsertti alkaa 21. huhtikuuta kello 18. Ohjelmia myydään kirkon ovella.

 

Kirkkomusiikin huippuja

Kalevi Kiviniemi kuuluu maailman huippu-urkureiden kärkinimiin, jolla on laaja kansainvälinen ura, ja jota pidetään yhtenä aikamme merkittävimmistä muusikoista.

Kiviniemi on perehtynyt erityisesti ranskalaiseen musiikkiin, ja hän on konsertoinut useaan otteeseen Pariisin Notre-Dame -katedraalissa ja Saint-Clotilde -basilikassa. Syksyllä 3013 Kiviniemi konsertoi Pariisin St. Sulpicen katedraalissa, jonka urut BBC on valinnut maailman merkittävimmiksi historiallisiksi uruiksi.

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi (vasemmalla) ja baritoni dir. cant. Jukka Pietilä ovat koonneet Sibelius-kirkkokonsertin ohjelman.

Kiviniemi on esiintynyt useiden nimekkäiden kansainvälisten orkestereiden solistina, urkukilpailujen tuomarina ja urkujensoiton mestarikurssien opettajana. Hän on myös Lahden Urkuviikkojen taiteellinen johtaja.

Hän on tehnyt 150 levytystä ja saanut muun muassa kaksi kulta- ja yhden platinalevyn. Hänelle on myönnetty taiteellisesta työstään sekä Luonnotar-palkinto että säveltaiteen valtionpalkinto ja Pro Cultura Tavastica et Fennica-mitalin.

Dir. cant. Jukka Pietilä on samaten kansainvälisesti tunnettu laulutaitelija, joka on pitänyt lukuisia omia kirkkokonsertteja ja julkaissut neljä omaa äänitettä, joista kaksi viimeisintä on toteutettu yhdessä Kalevi Kiviniemen kanssa. Hän on toiminut solistina muun muassa J. S. Bachin passioissa ja Mozartin Requiemissa.

Pietilä on johtanut monia nimekkäitä kuoroja ja toimii tällä hetkellä tuomiokirkon kamarikuoro Novan taiteellisena johtajana. Jo 18 vuotta sitten hän perusti Turun tuomiokirkon Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikon, jonka taiteellisena johtajana hän toimii edelleen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?