Nousua tavoitellut KU-68 pettyi

– Nousua tavoittelimme ja pari pistettä siitä jäätiin. Olihan se pettymys, sanoo kangasalalaisen KU-68:n käskijä Jussi Hietaranta.

Ties montako kertaa peräkkäin KU-68 on lähtenyt nelosdivisioonakauteen tavoittelemaan sarjapaikan uusimista ja päätynyt useimmiten kolkuttelemaan nousukarsinnan portteja. Nyt joukkue sai vahvistusta kauden alla hajonneen Punakoneen joidenkin pelaajien liityttyä kangasalalaisporukan vahvuuteen, ja poikkeuksellinen tavoite räätälöitiin sen mukaan.

Kauden alku sujuikin hyvin, mutta neljä peräkkäistä tappiota vuodenvaihteen tienoilla merkitsi sitä, että hyvä loppukirikään ei riittänyt nostamaan joukkuetta karsintapaikalle; apua oli toivottava muiden kompastelusta. Nousuhaave eli vielä viimeisessä turnauksessa, mutta SB Lujan loppuun asti vahva ote vei lopullisesti maton kangasalalaisten jalkojen alta. Viimeisessä ottelussa ei enää ollut panosta, ja KU päätti kautensa selkeään tappioon.

– Vuodenvaihteessa meillä oli paljon loukkaantumisia, sairastumisia ja muita poissaoloja, mutta sitähän se on kaikilla joten turha selitellä, Hietaranta miettii.

Vaikka nousukarsintapaikka jäi harmittavasti vain neljän pisteen päähän, ei huipputasaisessa sarjassa eroa putoamisviivan alle kertynyt sen enempää.

– Treenaamatta pääsimme tähän tilanteeseen, ja mietimme, että harjoittelemalla voisi päästä vähän pidemmälle. Jos ensi kaudeksi saadaan pelilliseltä tasoltaan yhtä hyvä porukka, treenaamme ja koitamme nousua. Nelosdivisioona on toisaalta kuitenkin meille mukava sarja siinä mielessä, että saa pelata hyviä joukkueita vastaan mutta pelaaminen ei vielä vaadi niin suuria panostuksia.